Antyoksydanty, Kwasy, Witaminy, Proteiny 

Pokazuje 1 - 12 z 16 elementów
  • Nazwa INCI: Glycerin & Citrus Grandis Seed Extract
    Ekstrakt z pestek grejpfruta (GSE). Popularny, naturalny środek o szerokim spektrum działania do konserwowania kosmetyków a także produktów spożywczych. Zawiera ok. 50% czystego ekstraktu z pestek i włókien grejpfrutów, na bazie gliceryny roślinnej o najwyższej czystości.

    12,95 zł
  • Nazwa INCI: Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosemarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract

    9,98 zł
    Do koszyka
  • Nazwa INCI: Glucono Delta Lactone/Gluconolactone
    Glukono-delta-lakton (GDL) należy do polihydrokwasów (PHA), które dają podobne korzyści do kwasów AHA ale mają łagodniejsze działanie. Glukono-delta-lakton znakomicie nawilża skórę, wygładza zmarszczki i likwiduje przebarwienia. Pomaga w przypadku trądziku, likwiduje zaskórniki i zmniejsza wydzielanie łoju.

    5,72 zł
  • Hydrolizat protein jedwabiu w płynie otrzymany z naturalnego jedwabiu.

    6,61 zł
  • Nazwa INCI: Aqua & Hydrolyzed Milk Protein
    Hydromilk EN-20 jest doskonałym składnikiem błonotwórczym. Nawilża, odżywia skórę i włosy. Posiada właściwości odbudowujące. Pozwala czerpać korzyści kosmetyczne z mleka, które znane były już w starożytności i docenione zostały między innymi przez królową Kleopatrę.

    15,97 zł
  • Skuteczny kompleks antyoksydacyjny z koenzymem Q-10, którego uzupełniają witamina E i skwalen z oliwy z oliwek.

    15,29 zł
  • Nazwa ang.: Citric Acid Anhydrous
    Nazwa INCI: Citric Acid
    Naturalny kwas cytrynowy, bezwodny. Jakość farmaceutyczna. Odpowiedni do zastosowań kosmetycznych i spożywczych. Wyprodukowany w UE (Austria/Holandia). Forma bezwodna czyli 100% "kwasu w kwasie".

    5,54 zł
  • Nazwa INCI: Salicylic acid
    Numer CAS: 69-72-7
    Kwas salicylowy jakości farmaceutycznej, w postaci białego, drobnego proszku. Kwas salicylowy (nazwa chemiczna kwas 2-hydroksybenzoesowy) należy do grupy hydrokwasów (BHA) i naturalnie występuje w wielu roślinach, np. w korze wierzby. Szeroko stosowany środek w peelingach, produktach leczniczych, szczególnie przy trądziku, do zmniejszenia przebarwień,...

    5,01 zł
  • Nazwa INCI: Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCI, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica
    Kompleks witamin niezbędny dla zdrowia skóry i włosów. Doskonały, wielofunkcyjny składnik aktywny przeznaczony do zastosowania w kosmetykach pielęgnacyjnych. Zawiera witaminy B3, B5, B6, C, E.

    9,89 zł
  • Nazwa INCI: Panthenol
    Opis: Racemiczna mieszanina D i L pantenolu w postaci białego, krystalicznego proszku.
    Pantenol w formie mieszaniny racemicznej D i L (DL-Pantenol). Pantenol jest aktywnym składnikiem kosmetyków do zaawansowanej pielęgnacji skóry i produktów do pielęgnacji włosów. Poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci. Działa nawilżająco, przeciwbólowo, przeciwzapalnie.

    10,60 zł
  • Nazwa INCI: Saccharide Isomerate, Aqua, Citric Acid & Sodium Citrate
    Pentavitin to naturalny składnik nawilżający o wyjątkowej mocy, przez kosmetologów nazywany magnesem wilgoci. Zapewnia skórze natychmiastowe nawilżenie, które utrzymuje się przez 72 godziny. Natomiast stosowany systematycznie przez dwa tygodnie zapewnia trwały efekt. Zatwierdzony przez ECOCERT do stosowania w kosmetykach ekologicznych.

    12,61 zł
Pokazuje 1 - 12 z 16 elementów