Emulgatory/Zagęszczacze 

Pokazuje 1 - 12 z 17 elementów
  • Alkohol cetearylowy – alkohol tłuszczowy pochodzenia roślinnego używany do zagęszczania i stabilizacji preparatów. Nadaje gładki, aksamitny dotyk skóry. Do kremów, śmietanek kosmetycznych, masła do ciała, itp.

    6,37 zł
  • Nazwa INCI: Cetyl Alcohol
    Alkohol cetylowy jest popularnym środkiem używanym do zagęszczania, zwiększenia lepkości i poprawy spójności kosmetyków (także bezwodnych). Używany jest również jako koemulgator, stabilizator piany i składnik o działaniu nawilżającym.

    5,99 zł
  • Nazwa INCI: Cetearyl Alcohol, PEG 20 Stearate
    Popularny i uniwersalny wosk emulgujący wytworzony na bazie surowców pochodzenia roślinnego. Umożliwia szybkie i niezawodne tworzenie kosmetyków na bazie emulsji typu O/W.

    6,29 zł
  • Niejonowy wosk emulgujący będący kombinacją polisorbatu 60 i alkoholu cetearylowego. Niezbędny składnik do tworzenia wszelkich kosmetyków na bazie emulsji.

    6,76 zł
  • Nazwa INCI: Behentrimonium Methosulfate (and) Cetyl Alcohol (and) Butylene Glycol
    Emulgator kationowy, który pozwala tworzyć aksamitne i stabilne emulsje O/W. Łatwy do stosowania nawet dla osób nie mających dużego doświadczenia. Łagodny dla skóry, odpowiedni dla osób wrażliwych. Jest także wyśmienitym kondycjonerem do włosów i skóry i popularnym składnikiem dobrych odżywek do włosów.

    14,90 zł
  • Nazwa INCI: Acacia Gum
    Naturalna guma arabska, zwana również gumą senegalską w postaci proszku.

    4,67 zł
  • Nazwa INCI: Cetearyl Alcohol & Behentrimonium Chloride & Polyquaternium 37
    Kationowy emulgator w proszku o specjalnej opatentowanej formule. Działa na zimno, nie trzeba podgrzewać. Luksusowy krem do twarzy lub odżywkę do włosów zrobisz w 10 minut nawet jeśli nie masz doświadczenia w robieniu kosmetyków. Niezwykle wszechstronny, skuteczny w szerokim zakresie pH, dla każdego typu skóry, idealny zarówno do kosmetyków dla dzieci,...

    34,77 zł
  • Nazwa INCI: Stearic Acid
    Wysokiej jakości czysty kwas stearynowy.

    7,46 zł
  • Nazwa INCI: Glycerol monostearate
    Samoemulgujący monostearynian glicerolu (GMSE) jest związkiem organicznym pochodzenia naturalnego. Łagodny dla skóry emulgator typu O/W. Umożliwia tworzenie lekkich, luksusowych kremów nawilżających. Dodatkowo wygładza i nawilża skórę.

    6,75 zł
  • Nazwa INCI: Cetearyl Olivate, sorbitan Olivate
    Olivem 1000 - emulgator pochodzenia roślinnego, samoemulgujący, niejonowy, wolny od PEG, dla emulsji typu O/W.

    12,94 zł
Pokazuje 1 - 12 z 17 elementów