Antyoksydanty, witaminy, proteiny 

Pokazuje 1 - 12 z 13 elementów
  • Nazwa INCI: Glycerin & Citrus Grandis Seed Extract
    Ekstrakt z pestek grejpfruta (GSE). Popularny, naturalny środek o szerokim spektrum działania do konserwowania kosmetyków a także produktów spożywczych. Zawiera ok. 50% czystego ekstraktu z pestek i włókien grejpfrutów, na bazie gliceryny roślinnej o najwyższej czystości.

    12,95 zł
  • Nazwa INCI: Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosemarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract

    9,98 zł
    Do koszyka
  • Hydrolizat protein jedwabiu w płynie otrzymany z naturalnego jedwabiu.

    6,61 zł
  • Nazwa INCI: Aqua & Hydrolyzed Milk Protein
    Hydromilk EN-20 jest doskonałym składnikiem błonotwórczym. Nawilża, odżywia skórę i włosy. Posiada właściwości odbudowujące. Pozwala czerpać korzyści kosmetyczne z mleka, które znane były już w starożytności i docenione zostały między innymi przez królową Kleopatrę.

    15,97 zł
  • 10,43 zł
    Do koszyka
  • Skuteczny kompleks antyoksydacyjny z koenzymem Q-10, którego uzupełniają witamina E i skwalen z oliwy z oliwek.

    15,29 zł
  • Nazwa INCI: Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyridoxine HCI, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccinate, Silica
    Kompleks witamin niezbędny dla zdrowia skóry i włosów. Doskonały, wielofunkcyjny składnik aktywny przeznaczony do zastosowania w kosmetykach pielęgnacyjnych. Zawiera witaminy B3, B5, B6, C, E.

    9,89 zł
  • Nazwa INCI: Panthenol
    Opis: Racemiczna mieszanina D i L pantenolu w postaci białego, krystalicznego proszku.
    Pantenol w formie mieszaniny racemicznej D i L (DL-Pantenol). Pantenol jest aktywnym składnikiem kosmetyków do zaawansowanej pielęgnacji skóry i produktów do pielęgnacji włosów. Poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci. Działa nawilżająco, przeciwbólowo, przeciwzapalnie.

    10,60 zł
  • Nazwa INCI: Retinyl palmitate
    Witamina A - palmitynian retinolu (palmitynian retinylu) stabilizowana tokoferolem. Zawartość czystej witaminy w 1 gramie -  1,7 mln IU. Bezpieczna forma witaminy A do stosowania w produktach kosmetycznych. Jakość farmaceutyczna.

    10,89 zł
  • Nazwa INCI: L-ascorbic acid
    Numer CAS: 50-81-7
    Witamina C, kwas askorbinowy lewoskrętny, podstawowa aktywna forma witaminy C występująca naturalnie. W postaci białego krystalicznego, bezwonnego proszku o kwaśnym smaku. Wysoka jakość, zgodna z normami Farmakopei Europejskiej i Amerykańskiej.

    4,99 zł
  • Nazwa INCI: Sodium Ascorbyl Phosphate
    Stabilna forma witaminy C (kwasu L-askorbinowego), która nie ulega degradacji w kosmetykach zawierających wodę. Jako silny przeciwutleniacz chroni przed działaniem czynników powodujących stres oksydacyjny, w tym promieniowaniem UV. Jest niedrażniącym środkiem wybielającym, zmniejsza przebarwienia i plamy skórne. Łagodzi objawy trądziku.

    10,72 zł
Pokazuje 1 - 12 z 13 elementów