Konserwanty 

Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów
  • Nazwa INCI: Phenoxyethanol & Caprylyl Glycol & Chlorphenesin
    Nowy, skuteczny środek konserwujący, który spełnia coraz bardziej rygorystyczne wymagania dotyczące kosmetyków. Nie zawiera parabenów i formaldehydu. Działa na szerokie spektrum bakterii, drożdży i pleśni. Jest bezzapachowy i doskonale nadaje się do produktów bezzapachowych dla osób o czułym węchu. Może być używany w szerokiej gamie kosmetyków do...

    5,98 zł
  • Nazwa INCI: Propylene Glycol (and) Diazolidinyl Urea (and) Iodopropynyl Butylcarbamate
    Popularny i skuteczny środek konserwujący. Działa przy odczynie od 3 do 8 pH. Nadaje się do zabezpieczania szerokiej gamy produktów, w tym emulsje typu O/W i W/O, kremy, płyny, produkty do makijażu. Idealny do preparatów zawierających dużą ilość wody – szampony do włosów, odżywki, żele pod prysznic, płyny do kąpieli i mycia. Nie zalecany do produktów...

    6,97 zł
  • Nazwa INCI: Phenoxyethanol (and) Caprylyl Glycol
    Bardzo popularny i uważany za jeden z bezpieczniejszych konserwantów. Wolny jest od parabenów i związków formaldehydu. Zawiera fenoksyetanol, który naturalnie odkryty został w olejku Ylang Ylang i glikol kaprylowy. Połączenie tych składników zapewnia optymalną ochronę przed bakteriami, drożdżami i pleśnią. Dodatkowo glikol kaprylowy nadaje skórze uczucie...

    5,76 zł
  • Nazwa INCI: Phenoxyethanol and Ethylhexylglycerin
    Nowy i bardziej łagodny środek konserwujący, będący połączeniem fenoksyetanolu i ethylhexylglycerinu. Ethylhexylglycerin nie jest konserwantem, ale ułatwia przedostawanie się do wnętrza komórek drobnoustrojów innym składnikom i w ten sposób zwiększa skuteczność fenoksyetanolu. Dzięki temu można użyć mniejszej ilości składników konserwujących....

    4,95 zł
  • Nazwa INCI: Benzyl alcohol, Dehydro Acetic acid, Sorbic acid, Benzonic acid
    Nowy, przyjazny dla skóry i środowiska środek konserwujący. Zawiera mieszaninę organicznych kwasów, które tworzą bardzo dobrą ochronę przed bakteriami, grzybami i drożdżami. Może być stosowany w produktach zarówno pozostających na skórze, jak i spłukiwanych. Zachowuje stabilność przy szerokim spektrum pH, od 3 do 10 i maksymalnej temperaturze do 80°C.

    4,82 zł
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów