Kwasy hydroksylowe 

Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów
  • Nazwa INCI: Glucono Delta Lactone/Gluconolactone
    Glukono-delta-lakton (GDL) należy do polihydrokwasów (PHA), które dają podobne korzyści do kwasów AHA ale mają łagodniejsze działanie. Glukono-delta-lakton znakomicie nawilża skórę, wygładza zmarszczki i likwiduje przebarwienia. Pomaga w przypadku trądziku, likwiduje zaskórniki i zmniejsza wydzielanie łoju.

    5,72 zł
  • Nazwa ang.: Citric Acid Anhydrous
    Nazwa INCI: Citric Acid
    Naturalny kwas cytrynowy, bezwodny. Jakość farmaceutyczna. Odpowiedni do zastosowań kosmetycznych i spożywczych. Wyprodukowany w UE (Austria/Holandia). Forma bezwodna czyli 100% "kwasu w kwasie".

    5,54 zł
  • Nazwa INCI: Lactic Acid
    Kwas mlekowy jest wielofunkcyjnym składnikiem kosmetycznym używanym między innymi do peelingu i odnowy skóry. Naturalnie wytwarzany przez organizm ludzki pozwala utrzymać optymalną równowagę pH skóry i chronić przed rozwojem szkodliwych drobnoustrojów.

    5,90 zł
  • Nazwa INCI: Salicylic acid
    Numer CAS: 69-72-7
    Kwas salicylowy jakości farmaceutycznej, w postaci białego, drobnego proszku. Kwas salicylowy (nazwa chemiczna kwas 2-hydroksybenzoesowy) należy do grupy hydrokwasów (BHA) i naturalnie występuje w wielu roślinach, np. w korze wierzby. Szeroko stosowany środek w peelingach, produktach leczniczych, szczególnie przy trądziku, do zmniejszenia przebarwień,...

    5,01 zł
  • Nazwa INCI: Water & Salix Nigra Bark Extract
    Wyciąg z kory wierzby czarnej jest doskonałą naturalną alternatywą dla chemicznego peelingu. Ponadto wybitnie pomaga w przypadku trądziku i wyprysków, złagodzi stany zapalne i podrażnienia, zmniejszy ból. Może być także użyty w kosmetykach jako naturalny konserwant.

    14,98 zł
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów