Black Friday: Dziś obniżone ceny na wszystko!
Obniżka! Disodium Cocoamphodiacetate (Kokoamfodioctan disodowy) Zobacz większe

Disodium Cocoamphodiacetate (Kokoamfodioctan disodowy)

Nazwa INCIDisodium Cocoamphodiacetate

Skoncentrowany amfoteryczny środek powierzchniowo czynny do mycia lub pielęgnacji skóry i włosów. Dobrze się pieni, odporny na twardą wodę, bardzo łagodny, kompatybilny z błonami śluzowymi. Zalecany gdy wymagany jest produkt szczególnie łagodny dla skóry i niedrażniący.

Więcej szczegółów

8,49 zł

9,54 zł

Więcej informacji

Kokoamfodioctan disodowy jest amfoterycznym środkiem powierzchniowo czynnym otrzymanym na bazie surowców roślinnych. Dobrze się pieni także w obecności oleju, w twardej i słonej wodzie. Jest zgodny z anionowymi, niejonowymi i innymi amfoterycznymi środkami powierzchniowo czynnymi. W szczególności nadaje się do produktów o odczynie o wartości pH pomiędzy 4 a 9.

Zalecany jest do stosowania w produktach dla wrażliwej skóry a także w produktach do codziennego stosowania, zarówno w przypadku skóry jak i włosów. Jest bardzo łagodny i nie drażni oczu. Oprócz właściwości pieniących, zagęszczających i emulgujących ma również właściwości nawilżające i łagodzące podrażnienia. Zastosowanie kokoamfodioctanu disodowego umożliwia zwiększenie lepkości piany i łagodzenie działania drażniącego innych środków.

Warto zwrócić uwagę, że zmieniając pH można wpływać na zmianę właściwości kokoamfodioctanu disodowego. W środowisku o wyższym pH zachowuje się jak typowy surfaktant wykazując się dobrymi właściwościami pieniącymi i myjącymi. Natomiast w środowisku kwaśnym bardziej będzie się zachowywał jak kationowy środek powierzchniowo czynny, wykazując właściwości nawilżające i kondycjonujące.

Stosując kokoamfodioctan disodowy można tworzyć wyjątkowo łagodne produkty, które nie wysuszają skóry. Z tego względu idealnie nadaje się do tworzenia na przykład płynów do mycia twarzy i usuwania makijażu.

Przeznaczenie: Szampony dla dzieci, płyny do mycia i kąpieli dla dzieci, preparaty do pielęgnacji skóry wrażliwej, łagodne szampony i żele pod prysznic, produkty do higieny intymnej, bardzo łagodne mydła w płynie, produkty do mycia twarzy, produkty do golenia.

Sugerowane stężenie: 3 – 30%

Zalecenia dotyczące stosowania: Kokoamfodioctan disodowy dodaje się pod koniec formułowania produktu.

Uwagi dotyczące przechowywania: Przy temperaturze poniżej 15°C produkt może mętnieć. Aby cofnąć ten efekt należy powoli podgrzać i dokładnie wymieszać. Natomiast temperatura powyżej 30°C może powodować wzrost lepkości.

Opinie

Napisz opinię

Disodium Cocoamphodiacetate (Kokoamfodioctan disodowy)

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: