Koszyk (Pusty) 0

Dodatki i surowce

Augeo

Augeo jest ekologicznym rozcieńczalnikiem/nośnikiem, który może posłużyć do tworzenia różnorodnych produktów zapachowych do domu i samochodu, produktów perfumeryjnych, kosmetycznych i...
cena od: 19,98 zł
W magazynie

Dwutlenek tytanu

Dwutlenek tytanu rozpuszczalny na zasadzie dyspersji zarówno w wodzie jak i oleju. Jest to naturalny minerał występujący w przyrodzie. W kosmetykach i produktach do pielęgnacji skóry...
cena od: 11,41 zł
W magazynie

Dwutlenek tytanu lipofilny (mieszalny z olejami)

Dwutlenek tytanu typu lipofilnego do sporządzania zawiesiny w oleju. Dwutlenek tytanu jest naturalnym minerałem, który jest powszechnie używany do wybielania kosmetyków, mydła, pasty do zębów,...
cena od: 11,41 zł
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie
Brak na magazynie

Glukono delta lakton (GDL)

Glukono-delta-lakton (GDL) należy do polihydrokwasów (PHA), które dają podobne korzyści do kwasów AHA ale mają łagodniejsze działanie. Glukono-delta-lakton znakomicie nawilża skórę, wygładza...
cena od: 5,72 zł
W magazynie

Jedwab owsiany (Oat silk)

Jedwab owsiany jest wspaniałym dodatkiem do produktów kosmetycznych, szczególnie emulsji, nadając kremom, mleczkom czy śmietankom lekkości i jedwabistego uczucia w dotyku. Skórze nadaje...
cena od: 7,72 zł
W magazynie

Kwas cytrynowy (bezwodny)

Naturalny kwas cytrynowy, bezwodny. Jakość farmaceutyczna. Odpowiedni do zastosowań kosmetycznych i spożywczych. Wyprodukowany w UE (Austria/Holandia). Forma bezwodna czyli 100% "kwasu w kwasie".
cena od: 5,54 zł
W magazynie

Kwas mlekowy 90%

Kwas mlekowy jest wielofunkcyjnym składnikiem kosmetycznym używanym między innymi do peelingu i odnowy skóry. Naturalnie wytwarzany przez organizm ludzki pozwala utrzymać optymalną równowagę pH...
cena od: 5,90 zł
W magazynie

Kwas salicylowy

Kwas salicylowy jakości farmaceutycznej, w postaci białego, drobnego proszku. Kwas salicylowy (nazwa chemiczna kwas 2-hydroksybenzoesowy) należy do grupy hydrokwasów (BHA) i naturalnie występuje w...
cena od: 5,01 zł
W magazynie

Sok z aloesu 1:1 (płyn)

Sok z aloesu w postaci klarownej, przezroczystej cieczy, niezagęszczony. Może być stosowany bezpośrednio na skórę bez rozcieńczenia. Wyśmienity półprodukt do tworzenia szerokiej gamy kosmetyków i...
cena od: 5,98 zł
W magazynie

Tlenek cynku

Tlenek cynku o najwyższej czystości. Charakteryzuje bardzo dobrą drobnoziarnistością i wysoką bielą. Jakość zgodna z normami Farmakopei Europejskiej. Idealny do produktów przeciwsłonecznych,...
cena od: 5,90 zł
W magazynie

Wodorotlenek potasu

Wodorotlenek potasu (potaż) jest niezbędnym składnikiem do wyrobu mydła w płynie, mydła potasowego. Powoduje zmydlenie tłuszczów i olejów, tworząc tą fantastyczną rzecz jaką jest mydło....
cena od: 9,49 zł
W magazynie

Wodorotlenek sodu (do wyrobu mydła)

Wodorotlenek sodu (soda kaustyczna) jest podstawowym składnikiem, niezbędnym do ręcznego wyrobu mydła. Jest niezbędny do zmydlenia tłuszczów i olejów do soli, tworząc tą wspaniałą i niezbędną...
cena od: 7,23 zł
W magazynie

Wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

Wodorowęglan sodu zwany potocznie sodą może być stosowana w szerokiej gamie produktów, takich jak bomby do kąpieli, sole, peelingi, pasta do zębów. W połączeniu z kwasem cytrynowym i w zetknięciu...
cena od: 3,58 zł
W magazynie

Żel aloesowy

Żel aloesowy w formie przezroczystego, bezbarwnego żelu otrzymany z czystego soku aloesowego. Może być stosowany jak jest bez żadnych dodatków. Ale również jako uniwersalna baza wyjściowa dla...
cena od: 10,43 zł
W magazynie