Black Friday: Dziś obniżone ceny na wszystko!
Obniżka! Dwutlenek tytanu lipofilny (mieszalny z olejami) Zobacz większe

Dwutlenek tytanu lipofilny (mieszalny z olejami)

Dwutlenek tytanu typu lipofilnego do sporządzania zawiesiny w oleju. Dwutlenek tytanu jest naturalnym minerałem, który jest powszechnie używany do wybielania kosmetyków, mydła, pasty do zębów, lakierów do paznokci, świec, itp. W kosmetykach spełnia również rolę filtra UV.

Więcej szczegółów

10,16 zł

11,41 zł

Więcej informacji

Dwutlenek tytanu może występować zarówno w wersji rozpuszczalnej w wodzie, jak i rozpuszczalnej w oleju. Pierwszy łatwiej tworzy dyspersje wodne, drugi olejowe (tłuszczowe). W kosmetyce kolorowej zastosowanie mają oba typy i wybór może w zasadzie zależeć od osobistych upodobań. Aczkolwiek do sypkich proszków dla cery normalnej lepszym wyborem może być dwutlenek tytanu lipofilny. Natomiast dla skóry tłustej dyspergowalny w wodzie, czyli hydrofilny. Również do maseł, balsamów i maści, które w całości składają się ze składników tłuszczowych wskazany będzie dwutlenek tytanu tworzący zawiesiny w olejach.

Dwutlenek tytanu może być użyty także do barwienia świec, aczkolwiek raczej należy barwić zewnętrzną warstwę świecy, ponieważ zastosowanie w całej masie może negatywnie wpływać na spalanie knotów. Typowo stosuje się 1%.

Opinie

Napisz opinię

Dwutlenek tytanu lipofilny (mieszalny z olejami)

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: