Jedwab owsiany (Oat silk) Zobacz większe

Jedwab owsiany (Oat silk)

Nazwa INCIAvena sativa Meal Extract

Jedwab owsiany jest wspaniałym dodatkiem do produktów kosmetycznych, szczególnie emulsji, nadając kremom, mleczkom czy śmietankom lekkości i jedwabistego uczucia w dotyku. Skórze nadaje natychmiastowy efekt matujący i rozjaśniający barwę i ton skóry. Doskonale sprawdza się również w kosmetyce kolorowej.

Więcej szczegółów

7,72 zł

Więcej informacji

Jedwab owsiany wytwarzany jest z owsa. Jest to produkt całkowicie naturalny, zatwierdzony przez ECOCERT do stosowania w produktach kosmetycznych. Charakteryzuje się bardzo małymi cząsteczkami o znormalizowanej wielkości i wysoką zawartością polarnych lipidów.

Likwiduje tłustość i usuwa nadmiar oleju ze skóry, nie powodują efektu wysuszenia i nie narażając skóry na niekorzystne czynniki. Z tego względu idealnie nadaje się nawet dla skóry wrażliwej, trądzikowej i dojrzałej.

Dodany w niewielkiej ilości do kremu poprawia jakość i gładkość emulsji, zmniejsza jego „tłustość” i dodaje mu jedwabistego odczucia w dotyku. Wspomaga zdrowie skóry i działa ochronnie.

Doskonale nadaje się do zastosowania w kosmetykach kolorowych (pudrach, podkładach, itp.). Poprawia strukturę i integralność a także poprawia cechy sensoryczne kosmetyków.

Jedwab owsiany najczęściej wykorzystywany jest w kremach do twarzy, produktach do ciała, preparatach nawilżających, pudrach i innych. Składnik może być stosowany również jako samodzielny kosmetyk.

Forma: Drobny proszek, prawie bez zapachu.

Dozowanie: 1 – 100%

Opinie

Napisz opinię

Jedwab owsiany (Oat silk)

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: