Black Friday: Dziś obniżone ceny na wszystko!

Oleje, Masła, Woski 

Pokazuje 25 - 36 z 89 elementów
  • Nazwa INCI: Persia Gratissima (Avocado) Oil
    Numer CAS: 8024-32-6
    Liczba zmydlania: 196
    Liczba kwasowa: 3.1
    Liczba jodowa: 79
    Surowy olej z miąższu owoców awokado. Nieoczyszczony, z wyraźnym aromatem i barwą oliwkowo-zieloną za sprawą dużej zawartości chlorofilu. Naturalnie mętny. Wytwarzany z owoców awokado z upraw ekologicznych.

    6,65 zł 7,48 zł -11%
  • Nazwa INCI: Gossypium Herbaceum Seed Oil
    Numer CAS: 8001-29-4
    Liczba zmydlania: 194
    Liczba kwasowa: 0,1
    Liczba nadtlenkowa: 0.2
    Olej z nasion bawełny indyjskiej, tłoczony na zimno, rafinowany. Jest typem oleju o wysokiej zawartości zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, których zawiera ponad 70%. Bardzo dobrej jakości, może być wykorzystywany do najróżniejszych aplikacji kosmetycznych i produkcji mydła. Może być również używany jako olej spożywczy. Zawarte w nim kwasy...

    7,36 zł 8,27 zł -11%
  • Nazwa INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany
    Opis: Przezroczysty, jasnożółty olej o delikatnym zapachu
    Olej brzoskwiniowy jest klasycznym olejem kosmetycznym, szczególnie ważnym w przypadku produktów dla osób o wrażliwej skórze i produktów dla małych dzieci. Wyróżnia się bardzo wysoką tolerancją skóry, niezwykle łagodny i wybitnie hipoalergiczny. Wyśmienity olej do masażu twarzy i demakijażu.

    5,33 zł 5,99 zł -11%
  • Nazwa INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil
    Olej cacay (kakai) jest najnowszym odkryciem w kosmetyce przeciwstarzeniowej. Przypisuje mu się skuteczną redukcję zmarszczek i niedoskonałości cery. Jest składnikiem drogich kremów przeciwstarzeniowych, które wśród gwiazd Hollywood sprzedają się jak ciepłe bułeczki. Hit ostatnich targów w Bolonii i Paryżu, który teraz jest dostępny także w Zielonym Klubie.

    16,26 zł 18,27 zł -11%
  • Nazwa INCI: Citrus Limon Seed Oil
    Olej cytrynowy, tłoczony na zimno z nasion cytryn. Nie należy mylić z olejkiem eterycznym. Olej z nasion jest prawie bezwonny. Może mieć jedynie ledwo wyczuwalny, świeży zapach. Jest wszechstronnym olejem o zrównoważonym składzie kwasów tłuszczowych i dobrych właściwościach nawilżających.

    8,04 zł 9,03 zł -11%
  • Nazwa INCI: Prunus avium (Cherry) Kernel Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany
    Liczba zmydlania: 192
    Olej z pestek czereśni tłoczony na zimno, rafinowany. Olej bardzo podobny do oleju ze słodkich migdałów, ale mniej tłusty i o korzystniejszych właściwościach prozdrowotnych i w pielęgnacji skóry. Głównie za sprawą unikalnego wielonienasyconego kwasu alfa-oleostearynowego.

    5,04 zł 5,66 zł -11%
  • Nazwa INCI: Cucurbita pepo (Pumpkin) Seed Oil
    Typ: Organiczny, tłoczony na zimno, nierafinowany
    Organiczny olej z pestek dyni, tłoczony na zimno, nierafinowany. Otrzymywany z nasion dyni uprawianych ekologicznie bez użycia pestycydów i herbicydów. Najwyższej jakości olej doskonały zarówno do celów spożywczych jak i kosmetycznych/leczniczych. Zawiera najwyższy poziom roślinnych steroli, a także inne cenne substancje.

    7,02 zł 7,89 zł -11%
  • Nazwa INCI: Citrus Paradisi Seed Oil
    Olej grejpfrutowy otrzymany z nasion grejpfruta. Nie należy mylić z olejkiem eterycznym lub ekstraktem z nasion grejpfruta.

    8,35 zł 9,38 zł -11%
  • Nazwa INCI: Pyrus Malus (Apple) Oil
    Olej z nasion dzikiej jabłoni (pestek jabłek), tłoczony na zimno i nierafinowany. Klarowny, zielono-żółty olej o przyjemnym zapachu zielonych jabłek. Wyjątkowo trwały jak na olej nierafinowany, bardzo odżywczy, naturalny stymulator komórkowy.

    14,15 zł 15,90 zł -11%
    Do koszyka
  • Nazwa INCI: Rubus Fruticosus Seed Oil
    Olej tłoczony na zimno z najlepszej jakości nasion jeżyn, nierafinowany. Jest bardzo dobrym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Zawiera dużą ilość aktywnych przeciwutleniaczy, w tym luteinę i zeaksantynę - substancje, które wspomagają zdrowie oczu. Olej jeżynowy jest szczególnie cennym składnikiem kosmetyków i nutraceutyków. Nasz...

    5,31 zł 5,97 zł -11%
  • Nazwa INCI: Simmondsia Chinensis Oil
    Złoty olej jojoba, tłoczony na zimno i nierafinowany. Niezwykle stabilny olej, odporny na jełczenie o doskonałej biozgodności z ludzką skórą. Jeden z najważniejszych olejów w kosmetyce.

    9,75 zł 10,96 zł -11%
  • Nazwa INCI: Simmondsia Chinensis Oil
    Organiczny złoty olej jojoba, tłoczony na zimno i nierafinowany. Niezwykle stabilny olej, odporny na jełczenie o doskonałej biozgodności z ludzką skórą. Jeden z najważniejszych olejów w kosmetyce.

    11,13 zł 12,50 zł -11%
Pokazuje 25 - 36 z 89 elementów