Oleje 

Pokazuje 1 - 12 z 71 elementów
  • Nazwa INCI: Crambe Abyssinica Seed Oil
    Numer CAS: 68956-68-3
    Liczba kwasowa: 0.06
    Liczba nadtlenkowa: 0.1
    100% czysty olej abisyński, bez żadnych dodatków. Olej o unikalnych cechach, które go wyróżniają na tle innych naturalnych olejów. Jest dobrym zamiennikiem dla jojoby, a także naturalną alternatywą dla silikonów, gdyż charakteryzuje się doskonałym poślizgiem i niską lepkością. Tłoczony na zimno, rafinowany. Bardzo dobrej jakości.

    6,98 zł
  • Nazwa INCI: Euterpe oleracea Fruit Oil
    Typ: Tłoczny na zimno, nierafinowany
    Nierafinowany, tłoczony na zimno olej açaí o owocowym aromacie i imponującym potencjale antyoksydacyjnym. Jest zarówno cennym suplementem diety, jak również bardzo wartościowym produktem kosmetycznym, o wysokich właściwościach odżywczych, antyutleniających i przeciwzapalnych.

    13,59 zł
  • Nazwa INCI: Citrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany, bez zapachu
    Opis: Przezroczysty, słomkowy lub prawie bezbarwny
    Olej z pestek arbuza. Bardzo lekki, klarowny, bez zapachu. Doskonały dla dzieci, pod oczy, do skóry wrażliwej.

    5,57 zł
  • Nazwa INCI: Argania Spinosa Kernel Oil
    Numer CAS: 223747-87-3
    Liczba kwasowa: 1.4
    Liczba nadtlenkowa: 0.2
    Olej arganowy posiada niezwykłą zdolność do odżywiania, nawilżania i poprawy elastyczności skóry. Może być skuteczny w leczeniu suchej skóry, wyprysku, łuszczycy, trądziku i opalonej skóry. Jest dobrym wyborem dla skóry dojrzałej. Dzięki wysokiej zawartości polifenoli jest silnym antyoksydantem, posiada właściwości przeciwzapalne, co czyni go dobrym...

    9,84 zł
  • Nazwa INCI: Persia Gratissima (Avocado) Oil
    Typ: Zimnotłoczony, rafinowany, bez zapachu
    Opis: Lekki, jasnożółty olej
    Olej z awokado imponuje zmiękczającym i odżywczym potencjałem. To czyni z niego idealny składnik w pielęgnacji skóry suchej, odwodnionej, zniszczonej i dojrzałej, a także w leczeniu dolegliwości skórnych, w tym egzemy i łuszczycy. Czysty olej wyciskany z miąższu owoców awokado. Oczyszczony, klarowny, bez zapachu.

    6,81 zł
  • Nazwa INCI: Persia Gratissima (Avocado) Oil
    Numer CAS: 8024-32-6
    Liczba zmydlania: 196
    Liczba kwasowa: 3.1
    Liczba jodowa: 79
    Surowy olej z miąższu owoców awokado. Nieoczyszczony, z wyraźnym aromatem i barwą oliwkowo-zieloną za sprawą dużej zawartości chlorofilu. Naturalnie mętny. Wytwarzany z owoców awokado z upraw ekologicznych.

    7,48 zł
  • Nazwa INCI: Gossypium Herbaceum Seed Oil
    Numer CAS: 8001-29-4
    Liczba zmydlania: 194
    Liczba kwasowa: 0,1
    Liczba nadtlenkowa: 0.2
    Olej z nasion bawełny indyjskiej, tłoczony na zimno, rafinowany. Jest typem oleju o wysokiej zawartości zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, których zawiera ponad 70%. Bardzo dobrej jakości, może być wykorzystywany do najróżniejszych aplikacji kosmetycznych i produkcji mydła. Może być również używany jako olej spożywczy. Zawarte w nim kwasy...

    8,27 zł
  • Nazwa INCI: Prunus Persica (Peach) Kernel Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany
    Opis: Przezroczysty, jasnożółty olej o delikatnym zapachu
    Olej brzoskwiniowy jest klasycznym olejem kosmetycznym, szczególnie ważnym w przypadku produktów dla osób o wrażliwej skórze i produktów dla małych dzieci. Wyróżnia się bardzo wysoką tolerancją skóry, niezwykle łagodny i wybitnie hipoalergiczny. Wyśmienity olej do masażu twarzy i demakijażu.

    5,99 zł
  • Nazwa INCI: Caryodendron Orinocense Seed Oil
    Olej cacay (kakai) jest najnowszym odkryciem w kosmetyce przeciwstarzeniowej. Przypisuje mu się skuteczną redukcję zmarszczek i niedoskonałości cery. Jest składnikiem drogich kremów przeciwstarzeniowych, które wśród gwiazd Hollywood sprzedają się jak ciepłe bułeczki. Hit ostatnich targów w Bolonii i Paryżu, który teraz jest dostępny także w Zielonym Klubie.

    18,27 zł
  • Nazwa INCI: Citrus Limon Seed Oil
    Olej cytrynowy, tłoczony na zimno z nasion cytryn. Nie należy mylić z olejkiem eterycznym. Olej z nasion jest prawie bezwonny. Może mieć jedynie ledwo wyczuwalny, świeży zapach. Jest wszechstronnym olejem o zrównoważonym składzie kwasów tłuszczowych i dobrych właściwościach nawilżających.

    9,03 zł
  • Nazwa INCI: Prunus avium (Cherry) Kernel Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany
    Liczba zmydlania: 192
    Olej z pestek czereśni tłoczony na zimno, rafinowany. Olej bardzo podobny do oleju ze słodkich migdałów, ale mniej tłusty i o korzystniejszych właściwościach prozdrowotnych i w pielęgnacji skóry. Głównie za sprawą unikalnego wielonienasyconego kwasu alfa-oleostearynowego.

    6,26 zł
  • Nazwa INCI: Cucurbita pepo (Pumpkin) Seed Oil
    Typ: Organiczny, tłoczony na zimno, nierafinowany
    Organiczny olej z pestek dyni, tłoczony na zimno, nierafinowany. Otrzymywany z nasion dyni uprawianych ekologicznie bez użycia pestycydów i herbicydów. Najwyższej jakości olej doskonały zarówno do celów spożywczych jak i kosmetycznych/leczniczych. Zawiera najwyższy poziom roślinnych steroli, a także inne cenne substancje.

    7,89 zł
Pokazuje 1 - 12 z 71 elementów