Black Friday: Dziś obniżone ceny na wszystko!

Oleje 

Pokazuje 25 - 36 z 65 elementów
  • Nazwa INCI: Linum Usitatissimum Seed Oil
    Numer CAS: 8001-26-1
    Liczba kwasowa: 0,548
    Liczba nadtlenkowa: 1,38
    Olej lniany tłoczony na zimno, nierafinowany. Wyjątkowy olej, który posiada wszechstronne korzystne działanie na zdrowie. Jest bogatym źródłem kwasu alfa-linolenowego (ALA), należącego do kwasów tłuszczowych omega-3.

    5,02 zł 5,64 zł -11%
  • Nazwa INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil
    Opis: Tłoczony na zimno, rafinowany, bez zapachu
    Olej z makadamii jest bardzo cennym olejem z uwagi na wysoką zawartość kwasu oleopalmitynowego (palmityno-oleinowego), który w surowcach roślinnych występuje rzadko i w małych ilościach. Olej ten charakteryzuje wysoką biozgodnością ze skórą i jest przez skórę bardzo dobrze tolerowany. Olej makadamiowy znany jest z wysokich zdolności regeneracyjnych i...

    5,33 zł 5,99 zł -11%
  • Nazwa INCI: Papaver Somniferum (Poppy) Seed Oil
    Olej z nasion maku jest wszechstronnym i skutecznym naturalnym środkiem zmiękczającym. Charakteryzuje się właściwościami, które go predysponują do zastosowania w produktach dla niemowląt, osób o wrażliwej i suchej skórze, a także do pielęgnacji ust.

    6,18 zł 6,94 zł -11%
  • Olej z nasion malin, tłoczony na zimno nierafinowany, czysty, bez żadnych dodatków.

    11,81 zł 13,27 zł -11%
  • Nazwa ang.: Almond Oil Sweet
    Nazwa INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany
    Lekki, bardzo łagodny dla skóry olej, nie powodujący podrażnień. Dlatego może być używany nawet dla skóry wrażliwej i skóry małych dzieci. Jeden z najbardziej lubianych, uniwersalnych i chętnie stosowanych w kosmetyce olejów.

    4,28 zł 4,81 zł -11%
  • Nazwa INCI: Cocos Nucifera Oil & Gardenia Tahitensis Flower Extract
    Egzotyczny olej monoi wytwarzany według tradycyjnej receptury z wysp Polinezji, produkowany w taki sam sposób jak ponad tysiąc lat temu. Jest to 100% czysty wyciąg z kwiatów Gardenia Tahitensis w oleju kokosowym, o naturalnym, delikatnym kwiatowym aromacie.

    12,64 zł 14,20 zł -11%
  • Nazwa INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil
    Liczba zmydlania: 191
    Liczba kwasowa: 0,2
    Liczba nadtlenkowa: 0,7
    Olej z pestek moreli. Tłoczony na zimno, rafinowany.

    4,99 zł 5,61 zł -11%
  • Nazwa ang.: Calendula oil
    Nazwa INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil and Calendula Officinalis Flower Extract
    Typ: Macerat (wyciąg) olejowy z płatków nagietka
    Olej nagietkowy - wyciąg (macerat) z kwiatów nagietka lekarskiego. Jeden z najczęściej stosowanych w kosmetyce i dermatologii olejów ziołowych. Nagietek jest skutecznym i wielokierunkowym środkiem, a przy tym jest tak łagodny, że może być stosowany w przypadku skóry wrażliwej i alergicznej a także u małych dzieci i niemowląt. A przy tym jest to środek o...

    6,04 zł 6,79 zł -11%
  • Nazwa INCI: Avena Sativa Kernel Oil
    Wyjątkowy olej, bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe i inne cenne składniki bioaktywne znajdujące się w ziarnach owsa. Ma wysoką biozgodność ze skórą. Idealny składnik dla delikatnej cery, szczególnie pod oczy. Łagodny dla skóry, działa kojąco, zmniejsza zaczerwienienia i objawy alergii.

    7,30 zł 8,20 zł -11%
  • Nazwa INCI: Elaeis Guineensis (Palm) Oil
    Typ: Organiczny, z owoców palmy oleistej, rafinowany
    Organiczny olej palmowy z upraw ekologicznych, pochodzący z Kolumbii lub Ekwadoru. Tłoczony na zimno i rafinowany (odbarwiony i pozbawiony zapachu). Niezbędny składnik do produkcji mydła, balsamów, maseł do ciała, kosmetyków w sztyfcie.

    7,32 zł 8,22 zł -11%
  • Nazwa ang.: Organic Palm Oil unrefined
    Nazwa INCI: Elaeis Guineensis (Palm) Oil
    Organiczny, nierafinowany olej palmowy, o pomarańczowo-czerwonym kolorze, lekkim zapachu i smaku przypominającym marchewkę. Całkowicie surowy, nieprzetworzony, bez żadnych dodatków. Jest bogatym źródłem witaminy E i karotenoidów. Nadaje się do użytku kosmetycznego jak i zastosowania spożywczego.

    9,41 zł 10,57 zł -11%
    Do koszyka
  • Nazwa ang.: Seabuckthorn Oil
    Nazwa INCI: Hippophae Rhamnoides Fruit (Seabuckthorn) Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, nierafinowany, 100% czysty
    Czysty, nierafinowany i tłoczony na zimno olej z całych owoców rokitnika. Najlepsza odmiana oleju rokitnikowego o największej zawartości składników biologicznie aktywnych i wybitnych walorach prozdrowotnych.  

    16,15 zł 18,15 zł -11%
Pokazuje 25 - 36 z 65 elementów