Oleje 

Pokazuje 61 - 72 z 72 elementów
  • Nazwa INCI: Corylus Avellana (Hazelnut) Seed Oil
    Numer CAS: 84012-21-5 / 185630-72-2
    Liczba zmydlania: 192
    Liczba jodowa: 90
    Liczba nadtlenkowa: 0,5
    Olej z orzechów laskowych, tłoczony na zimno, rafinowany. Lekki i delikatny olej, doskonale penetrujący. Przypomina olej ze słodkich migdałów, ale ma korzystniejsze właściwości. W ponad 90% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych. Bogaty w witaminę E, skwalen i sterole.

    6,43 zł
  • Nazwa INCI: Juglans Regia (Walnut) Seed Oil
    Olej z orzechów włoskich, tłoczony na zimno, rafinowany. 100% czysty, bez żadnych dodatków.

    8,68 zł
  • Nazwa INCI: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, nierafinowany, eko
    Organiczny olej z dzikiej róży bardzo dobrej jakości. 100% czysty, bez żadnych domieszek i dodatków. Tłoczony na zimno, nierafinowany. Otrzymany z owoców dzikiej róży zbieranych z krzewów dziko rosnących. Wyróżnia się ładną pomarańczowo-czerwoną barwą i bogatym kompleksem naturalnych przeciwutleniaczy.

    22,13 zł
  • Nazwa INCI: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, rafinowany. Zawartość kwasu gamma-linolenowego (GLA) co najmniej 9%
    Olej z wiesiołka o standaryzowanej zawartości kwasu gamma-linolowego (GLA).

    8,84 zł
    Do koszyka
  • Nazwa INCI: Oenothera biennis (Evening Primrose) Oil
    Organiczny olej z nasion wiesiołka. Tłoczony na zimno nierafinowany. Cenne źródło witaminy F, idealny składnik aktywny specjalistycznych kosmetyków.

    8,36 zł
  • Nazwa ang.: Wheat Germ Oil, unrefined
    Nazwa INCI: Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
    Typ: Tłoczony na zimno, nierafinowany
    Olej z zarodków pszenicy jest najlepszym naturalnym źródłem kompletnej witaminy E. Bogaty w składniki odżywcze, przeciwutleniacze, kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6 jest doskonałym składnikiem na podrażnienia, stany zapalne, uszkodzenia skóry i defekty spowodowane starzeniem się skóry. Chroni włosy przed utratą koloru i zapobiega łysieniu.

    8,45 zł
  • Nazwa INCI: Coffea arabica (Green Coffee) Oil
    Olej z zielonej kawy tłoczony na zimno i nierafinowany ze świeżych (niepalonych i niefermentowanych) ziaren kawy arabskiej. 100% czysty, bez żadnych dodatków. 

    14,60 zł
  • Olej z nasion żurawin, tłoczony na zimno, nierafinowany. Nasz olej zawiera ponad 30% bardzo ważnego kwasu alfa linolenowego, ponadto bogaty wachlarz innych substancji aktywnych, które czynią z niego wyśmienity składnik produktów do walki z różnymi dolegliwościami i problemami skóry, a także jako składnik odżywczy, nawilżający i przeciwstarzeniowy. Olej...

    6,77 zł
  • Organiczna oliwa extra virgin z upraw ekologicznych. Tłoczona na zimno, nierafinowana. Bardzo dobrej jakości. Doskonała do celów kosmetycznych i spożywczych.

    5,77 zł
  • Nazwa INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil
    Oliwa z oliwek, rafinowana. Prawdziwa, czysta oliwa bez jakichkolwiek domieszek o bardzo dobrej jakości, spełniająca normy Farmakopei Brytyjskiej (BP 1973). Jest bogata w kwas oleinowy i jest dobrym regeneratorem komórek skóry. Tradycyjnie używana w produkcji mydła, kremów, balsamów i masła do ciała, ziołowych infuzji i preparatów do pielęgnacji włosów....

    4,99 zł
  • Nazwa INCI: Borago Officinalis Seed Oil
    Organiczny olej z nasion ogórecznika, tłoczny na zimno, nierafinowany. Zawartość kwasu gamma-linolenowego (GLA) nie mniej niż 20%. Olej ogórecznikowy jest najlepszym naturalnym źródłem tego niezbędnego dla zdrowia kwasu tłuszczowego.

    9,23 zł
  • Nazwa INCI: Squalane/ Olea Europaea Fruit Oil
    Skwalan, stabilna, odporna na jełczenie forma skwalenu. Ma naturalne powinowactwo do skóry i działa jako naturalny środek zmiękczający i łagodzący. Jest prekursorem produkcji istotnych lipidów i kluczowym elementem w utrzymaniu młodej skóry. Zwalcza powstawanie zmarszczek, stymuluje odbudowę zdrowych komórek skóry, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się...

    6,10 zł
Pokazuje 61 - 72 z 72 elementów