Składniki kosmetyczne 

Pokazuje 25 - 36 z 137 elementów
  • Nazwa INCI: Disodium Cocoamphodiacetate
    Skoncentrowany amfoteryczny środek powierzchniowo czynny do mycia lub pielęgnacji skóry i włosów. Dobrze się pieni, odporny na twardą wodę, bardzo łagodny, kompatybilny z błonami śluzowymi. Zalecany gdy wymagany jest produkt szczególnie łagodny dla skóry i niedrażniący.

    9,54 zł
  • Dwutlenek tytanu rozpuszczalny na zasadzie dyspersji zarówno w wodzie jak i oleju. Jest to naturalny minerał występujący w przyrodzie. W kosmetykach i produktach do pielęgnacji skóry wykorzystywany jest jako pigment, do wybielania produktów do makijażu, mydła, kremów, itp. Stosowany jest również jako zagęszczacz i środek ochrony przed promieniowaniem UV.

    11,41 zł
  • Dwutlenek tytanu typu lipofilnego do sporządzania zawiesiny w oleju. Dwutlenek tytanu jest naturalnym minerałem, który jest powszechnie używany do wybielania kosmetyków, mydła, pasty do zębów, lakierów do paznokci, świec, itp. W kosmetykach spełnia również rolę filtra UV.

    11,41 zł
  • Nazwa INCI: Glycerin & Citrus Grandis Seed Extract
    Ekstrakt z pestek grejpfruta (GSE). Popularny, naturalny środek o szerokim spektrum działania do konserwowania kosmetyków a także produktów spożywczych. Zawiera ok. 50% czystego ekstraktu z pestek i włókien grejpfrutów, na bazie gliceryny roślinnej o najwyższej czystości.

    12,95 zł
  • Nazwa INCI: Helianthus annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosemarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract

    9,98 zł
    Do koszyka
  • Nazwa INCI: Aqua (and) Butyl Methoxydibenzoylmethane (and) Octocrylene (and) Ethylhexyl Methoxycinnamate (and) Phospholipids (and) Butylene Glycol
    Nowej generacji organiczny filtr przeciwsłoneczny zapewniający lepszą ochronę przy niższym dawkowaniu niż tradycyjne filtry UV. Działa w szerokim zakresie UV, zarówno w paśmie UVB jak i UVA. Nie powoduje podrażnień, bardzo łatwy do stosowania.

    7,95 zł
  • Nazwa INCI: PEG-6-Caprylic/Capric Glycerides
    Opis: Solubilizator
    GFsoft 767 jest wydajnym solubilizatorem, czyli umożliwia rozpuszczenie w wodzie zapachów, olejków eterycznych i innych składników normalnie nierozpuszczalnych w wodzie. Ponadto użyty w takich produktach jak szampony czy żele do kąpieli zapobiega wysuszaniu skóry i sprawia, że skóra jest gładka i aksamitna w dotyku.

    5,88 zł
  • INCI: Coco-Caprylate

    18,75 zł
  • Nazwa INCI: Glycerin
    Czysta gliceryna roślinna, wolna od GMO. W całości wytwarzana z olejów roślinnych (nie z oleju palmowego - Palm Free). W czasie produkcji, przechowywania i transportu nie ma kontaktu z surowcami zwierzęcymi. Spełnia wymogi jakościowe Farmakopei Europejskiej (PhEur 2010 (6.6/6.7/6.8)). Przeznaczona do użycia farmaceutycznego, kosmetycznego i spożywczego.

    4,99 zł
  • Nazwa INCI: Propylene Glycol
    Glikol propylenowy, jakość zgodna z normami Farmakopei Europejskiej (EP) i Farmakopei Amerykańskiej (USP). Popularny składnik kosmetyków, leków i w produkcji żywności.

    4,75 zł
  • Czarna glinka kosmetyczna. Maksymalna zawartość tlenków żelaza sprawia, że jest najcięższą z glinek. Głęboka czerń czyni z niej dobry naturalny barwnik, którym można barwić np. mydło. Nadaje się również zastosowania w kosmetyce kolorowej. 

    6,79 zł
Pokazuje 25 - 36 z 137 elementów