0
0 Koszyk (Pusty)
olej truskawkowy

Olej truskawkowy, nierafinowany

Olej truskawkowy. Tłoczony na zimno z nasion truskawek, nierafinowany. Aromatyczny olej o przyjemnym, owocowym zapachu i zielonkawej barwie, bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe i przeciwutleniacze. Wszechstronny składnik bio-kosmetyków.

6,59 zł (5.36 netto)
Kod
OY101/2
opcja

Olej tłoczny na zimno z nasion truskawek jest doskonałym eliksirem do pielęgnacji skóry. Ma wysoką odporność na utlenianie, dobrze się wchłania i jest bardzo dobrym źródłem antyutleniaczy. Jest nietłusty i zawiera doskonałą równowagę kwasów omega 3, 6 i 9. Nałożony na skórę daje bogate i luksusowe uczucie.

Badania wykazały, że stosowanie oleju z truskawek poprawia gładkości skóry, miękkość i zmniejsza utratę wilgoci. Jest idealnym olejem dla zestresowanej skóry, do pielęgnacji ust a także do pielęgnacji włosów. Ma działanie ochronne, nawilżające, odżywcze i jest często stosowany w produktach przeciwstarzeniowych oraz w leczeniu skóry suchej i zniszczonej.

Olej truskawkowy może być stosowany jako uniwersalny dodatek do najróżniejszych aplikacji. Może być na przykład użyty w maseczkach, peelingach, specjalistycznych i luksusowych mydłach, balsamach, kremach, egzotycznych masłach do ciała, balsamach do ust, odżywczym serum. Polecany do stosowania w aplikacjach na noc, jako dodatek do lekkich olejków do ciała i włosów, na przykład w połączeniu z kokosowym olejem frakcjonowanym.

--

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Fragaria × ananassa (Duchesne ex Weston) Duchesne ex Rozier
Nazwa INCI
Fragaria Anassa
Typ
Naturalny i 100% czysty olej roślinny
Surowiec
nasiona
Metoda otrzymywania
tłoczony na zimno
Pochodzenie
Europa Wschodnia