0
0 Koszyk (Pusty)
olejek hyzopowy naturalny olejek eteryczny destylowany z ziela hyzopu

Olejek hyzopowy (Hyssopus officinalis)

27,46 zł

Olejek eteryczny z hyzopu lekarskiego (hizopu) o niebieskofioletowych kwiatach rosnącego na skąpanych w słońcu górskich zboczach w Hiszpanii. Olejek bardzo dobrej jakości - prawdziwy, naturalny i czysty w 100%, o zielnym, słodko-korzennym aromacie. Jest to olejek o obniżonej zawartości pinokamfonu. Ten typ olejku uważany jest za bardziej bezpieczny i najbardziej odpowiedni do aromaterapii.

Wybierz
W magazynie

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Hyssopus officinalis L.
Nazwa INCI
Hyssop Officinalis Leaf Oil
Numer CAS
84603-66-7/8006-83-5
Numer WE (EINECS)
283-266-2
Typ
Naturalny i 100% czysty olejek eteryczny destylowany parą wodną
Surowiec
Górne części ziela z kwiatami
Metoda otrzymywania
Destylacja parą wodną
Pochodzenie
Hiszpania
Nuty zapachowe
Średnie (serca)