Koszyk (Pusty) 0
Szmaragd - pigment perłowy

Szmaragd - pigment perłowy

M1823/12
12,14 zł

Pigment na bazie miki o żywej, szmaragdowej zieleni i urzekającym, jedwabistym blasku.

W magazynie

Pigmenty perłowe, czyli miki najczęściej kojarzone są z makijażem mineralnym, i faktycznie są one najlepszym wyborem do cieni, różu, produktów do ust i innych kosmetyków kolorowych. Ich zastosowanie jest jednak znacznie szersze. Można je stosować we wszystkich rodzajach kosmetyków, w mydłach, do zdobienia paznokci, do barwienia świec (szczególnie od zewnątrz). To jednak nie wszystko. Nasze miki możesz użyć do barwienia różnych mas, przygotowania własnych farb, w zdobieniu artystycznym, itp.

Pigment dopuszczony jest do stosowania we wszystkich produktach kosmetycznych, z wyjątkiem kosmetyków do ust.

Specyfikacja

Nazwa INCI
Mica, Titanium Dioxide, Chromium Oxide Green

Szczegółowe referencje