Zobacz większe

Sorbitol roztwór 60%

Nazwa INCISorbitol

Sorbitol pochodzenia roślinnego. Zapewnia doskonały efekt zagęszczający, stabilizuje żele, zapewnia lepkość i odpowiednią teksturę. Podobnie jak gliceryna zapobiega utracie wilgoci, ma dobre właściwości wygładzające i zmiękczające.

Więcej szczegółów

5,04 zł

Więcej informacji

Przeznaczenie: Kremy, lotiony, żele, pasty (np. pasty do zębów), kremy ochronne, maści, produkty do makijażu, produkty do pielęgnacji ciała i przeciwsłoneczne, szampony i odżywki do włosów.
Postać: Bezbarwna, lepka, gęsta ciecz (roztwór 60%).
Typowe dozowanie: 0,5 – 15%.
Termin przydatności: Produkt bardzo trwały, może być przechowywany przez dłuższy czas.

Uwagi: Nasz sorbitol może mieć zastosowanie zarówno w kosmetyce jak również jako środek spożywczy.

Opinie

Napisz opinię

Sorbitol roztwór 60%

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: