0
0 Koszyk (pusty)
Olej (masło) babassu

Olej (masło) babassu

Naturalny olej babassu zwany także masłem babassu. Wytwarzany z nasion dziko rosnących palm Attalea speciosa w Amazonii w Ameryce Południowej. Olej babassu wyglądem przypomina olej kokosowy, ma też podobne właściwości ale jest delikatniejszy, szlachetniejszy i droższy.

6,99 zł Brutto
kod
BB152/14
opcja

Dane

Nazwa botaniczna
Attalea speciosa Mart.
Nazwa INCI
Orbignya Oleifera Seed Oil
Numer CAS
91078-92-1
Numer WE (EINECS)
293-376-2
Typ
Naturalny i 100% czysty olej roślinny
Surowiec
nasiona
Metoda otrzymywania
Tłoczony, rafinowany
Pochodzenie
Brazylia