Shea/Masłosz Parka (Vitellaria paradoxa): Olej shea z orzechów

Już od 9,97 zł

Olej shea – płynne masło shea. W przeciwieństwie do typowego masła shea w temperaturze pokojowej jest w formie płynnej lub półpłynnej, co wynika z mniejszej zawartości kwasu stearynowego. Płynne masło shea wytwarzane jest w tradycyjny sposób, używany od lat w wioskach afrykańskich. Następnie masło jest rafinowane by pozbyć się zanieczyszczeń i zapachu.

Kod: OY100
Dostępność:
W magazynie
Więcej informacji
Nazwa botaniczna:Vitellaria paradoxa C.F.Gaertn.
Numer CAS91080-23-8
Numer WE (EINECS)293-515-7
INCIButyrospermum parkii oil
Rodzaj olejuOlej roślinny rafinowany, frakcjonowany
Metoda otrzymaniaTłoczony w prasie, rafinowany, frakcjonowany
SurowiecNasiona
PochodzienieGhana
Shea/Masłosz Parka (Vitellaria paradoxa): Olej shea z orzechów