Tucuma (Astrocaryum vulgare): Olej z owoców nierafinowany, tłoczony na zimno

Już od 6,30 zł

Naturalny olej tucuma z owoców palmy Astrocaryum vulgare, pochodzącej z lasów deszczowych Amazonii. Tłoczony z owoców (miąższu) na zimno i nierafinowany. Olej zawiera znaczną ilość beta karotenu, za sprawą którego ma ładną pomarańczowo-czerwoną barwę. Przy zakupie zwróć uwagę, że nasz olej tłoczony jest z owoców, a nie z nasion jak masło tucuma i ma też inne właściwości.

Kod: OY135
Dostępność:
W magazynie

Guarantee safe & Secure checkout

Więcej informacji
Nazwa botaniczna:Astrocaryum vulgare Mart.
Numer CAS942505-39-7
INCIAstrocaryum tucuma fruit oil
Rodzaj olejuOlej roślinny, tłoczony na zimno, nierafinowany
Metoda otrzymaniaTłoczenie na zimno w prasie
SurowiecOwoce
PochodzienieBrazylia
Tucuma (Astrocaryum vulgare): Olej z owoców nierafinowany, tłoczony na zimno