0
0 Koszyk (Pusty)
Nowość Olejek fenkułowy (Foeniculum vulgare) słodki

Olejek fenkułowy (Foeniculum vulgare) słodki

Bardzo dobrej jakości naturalny olejek eteryczny otrzymany z aromatycznych nasion fenkułu czyli kopru włoskiego, w 100% czysty. Istnieją dwa podstawowe rodzaje olejków z kopru włoskiego, różniące się składem chemicznym. Słodki olejek fenkułowy jest olejkiem bezpiecznym i polecanym do aromaterapii. Olejek fenkułowy charakteryzuje się korzennym aromatem przypominającym anyż i często jest używany w naturalnych perfumach.

8,33 zł (6.77 netto)
Kod
EO21/2
opcja

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Foeniculum vulgare Mill.
Nazwa INCI
Foeniculum Vulgare Dulce
Numer CAS
8006-84-6
Numer WE (EINECS)
282-892-3
Typ
Naturalny i 100% czysty olejek eteryczny
Surowiec
Nasiona
Metoda otrzymywania
Destylacja parą wodną
Pochodzenie
Węgry
Nuty zapachowe
Średnie, górne