0
0 Koszyk (Pusty)
Cocomidopropyl Betaine Kokamidopropylobetaina Kokoamidopropylobetaina, coco amido propyl dimethyl betaine betaina kokosowa

Kokamidopropylobetaina (Cocamidopropyl betaine)

5,28 zł

Kokamidopropylobetaina o wysokiej jakości. Bardzo łatwy do stosowania amfoteryczny środek powierzchniowo czynny - uniwersalny, wszechstronny, o dużej kompatybilności i elastyczności. Dzięki temu może mieć zastosowanie w bardzo różnych produktach, w tym w szamponach do włosów, produktach pod prysznic, produktach do kąpieli pianowych, mydłach w płynie i innych. Ma doskonałą zdolność mycia i tworzenia piany nawet w twardej wodzie. Dzięki bardzo dużej czystości nasza kokamidopropylobetaina jest bardziej przyjazna dla skóry i oczu, co minimalizuje ryzyko podrażnień.

Wybierz
W magazynie

Kokoamidopropylobetaina jest amfoterycznym surfaktantem wytwarzanym na bazie oleju kokosowego. Kompatybilna z innymi kationowymi, anionowymi i niejonowymi środkami powierzchniowo czynnymi. Może być stosowana w szerokim zakresie pH i twardej wodzie. Jest biodegradowalna, ogólnie uważana za łagodną i bezpieczną, z tego względu często stosowana w szamponach i płynach do kąpieli dla dzieci. Jest to łagodny środek myjący. Pomaga wytwarzać gęstą, stabilną pianę. W odżywkach do włosów używany jest jako zagęszczacz i środek antystatyczny. Ma zdolności emulgujące i nawilżające, z tego względu jest często stosowany w olejkach i innych produktach do kąpieli. Posiada działanie bakteriobójcze i antyseptyczne, dzięki czemu znajduje na przykład zastosowanie w produktach higieny osobistej czy jako łagodny składnik dezynfekujący w produktach do golenia lub peelingu.

Kokoamidopropylobetaina może być używana samodzielnie, jako jedyny detergent ale szampon do włosów tylko na bazie tej substancji będzie miał mniejsze właściwości myjące. Dlatego kokoamidopropylobetainę lepiej łączyć na przykład z glukozydem decylowym, które razem dadzą bardzo dobre właściwości myjące i znakomitą pianę.

Zalecane użycie – 4 do 40%.

Specyfikacja

Nazwa INCI
Cocamidopropyl betaine
Numer CAS
61789-40-0
Numer WE (EINECS)
263-058-8
Pochodzenie
Organiczne