Coco-Glucoside Zobacz większe

Coco-Glucoside

9,74 zł

Więcej informacji

Coco-Glucoside (Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego)

Coco-Glucoside jest niejonowym środkiem powierzchniowo czynnym, który może być używany jako środek pianotwórczy, odżywka lub emulgator. Jest chętnie stosowany w produktach organicznych, ponieważ jest zdrowszy dla skóry, bezpieczny dla środowiska i całkowicie biodegradowalny. Nie zawiera parabenów, siarczanu laurylowego, sulfatów, formaldehydu czy dietanoloamidów.

Otrzymywany jest na bazie oleju kokosowego i cukrów owocowych. Ma doskonałą dermatologiczną kompatybilność ze wszystkimi typami skóry i jest bardzo łagodny. Według testów porównawczych jest najbardziej łagodnym dla skóry środkiem powierzchniowo czynnym. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, stabilny chemicznie i niewrażliwy na zmiany pH.

Najczęściej wykorzystywany jest jako „wzmacniacz” piany w produktach do mycia i pielęgnacji włosów i ciała. Poprawia konsystencję. Wyśmienicie usuwa zanieczyszczenia ze skóry i włosów. Bardzo dobrze działa jako emulgator. Umożliwia połączenie z wodą substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie – ekstraktów roślinnych, olejków eterycznych i zapachowych a nawet maseł i ciężkich olejów.

Zalecane użycie: Szampony do włosów i żele do mycia ciała 30 – 45%. Łagodne mleczka do mycia twarzy i demakijażu 15 – 25%.

Nazwa INCI: Palm Kernel/Coco Glucoside.

Opinie

Napisz opinię

Coco-Glucoside

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: