0
0 Koszyk (Pusty)
Olejek z palonej kawy arabskiej (Coffea arabica), tłoczony

Olejek z palonej kawy arabskiej (Coffea arabica), tłoczony

Olejek otrzymany metodą tłoczenia na zimno palonych nasion kawy arabskiej. Charakteryzuje się mocnym aromatem świeżo mielonej kawy. Jest doskonałym przeciwutleniaczem. Używany do zwalczania depresji, w problemach układu oddechowego, gorączce, ukąszeniach, nudnościach i ogólnie wzmacniająco. Jest uważany za skuteczny środek do zwalczania cellulitu.

22,96 zł (18.67 netto)
Kod
EO45/2

Olejek z kawy najlepiej używać samodzielnie, by docenić jego aromat.

Środki ostrożności: Nie poleca się kobietom w ciąży. U niektórych osób może powodować palpitacje serca.

--

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Coffea arabica L.
Nazwa INCI
Coffea Arabica Seed Oil
Numer CAS
84650-00-0/8001-67-0
Typ
Naturalny i 100% czysty olejek eteryczny
Surowiec
palone ziarna kawy
Metoda otrzymywania
Tłoczenie na zimno
Pochodzenie
Brazylia