Koszyk (Pusty) 0
Malinowy róż - pigment perłowy

Malinowy róż - pigment perłowy

M1804/12
12,14 zł

Intensywny, żywy róż.

W magazynie

Pigmenty perłowe, czyli miki najczęściej kojarzone są z makijażem mineralnym, i faktycznie są one najlepszym wyborem do cieni, różu, produktów do ust i innych kosmetyków kolorowych. Ich zastosowanie jest jednak znacznie szersze. Można je stosować we wszystkich rodzajach kosmetyków, w mydłach, do zdobienia paznokci, do barwienia świec (szczególnie od zewnątrz). Mogą być również wykorzystywane do zdobienia w twórczości artystycznej.

Pigment dopuszczony jest do stosowania we wszystkich produktach kosmetycznych.

Specyfikacja

Nazwa INCI
Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxide CI77491
Numer CAS
12001-26-2, 13463-67-7, 1309-37-1

Szczegółowe referencje