Olej bawełniany Zobacz większe

Olej bawełniany

Nazwa INCIGossypium Herbaceum Seed Oil
Numer CAS8001-29-4
Liczba zmydlania194
Liczba kwasowa0,1
Liczba nadtlenkowa0.2

Olej z nasion bawełny indyjskiej, tłoczony na zimno, rafinowany. Jest typem oleju o wysokiej zawartości zdrowych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, których zawiera ponad 70%. Bardzo dobrej jakości, może być wykorzystywany do najróżniejszych aplikacji kosmetycznych i produkcji mydła. Może być również używany jako olej spożywczy. Zawarte w nim kwasy tłuszczowe są odporne na przekształcenie w szkodliwą formę trans, np. pod wpływem wysokiej temperatury.

8,27 zł

Opinie

Napisz opinię

Olej bawełniany

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: