0
0 Koszyk (Pusty)
olej meadowfoam

Olej meadowfoam

5,64 zł

Olej Meadowfoam otrzymany z nasion Limnanthes alba. Doskonały olej kosmetyczny, bez zapachu, o bardzo dobrej odporności oksydacyjnej. W przeciwieństwie do większości olejów roślinnych olej meadowfoam składa się prawie wyłącznie z rzadkich długołańcuchowych kwasów tłuszczowych, z tego powodu inaczej też oddziałuje na skórę. Dodany nawet w niewielkiej ilości znacząco poprawia funkcjonalność kosmetyku, którego jest składnikiem. Może być stosowany samodzielnie jak również jako składnik receptury.

Wybierz
W magazynie

Opis wkrótce.

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Limnanthes alba - Hartw. ex Benth.
Nazwa INCI
Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil
Synonimy/Inne nazwy
L. douglasii alba.
Numer CAS
169-107-13-5 / 153065-40-8
Numer WE (EINECS)
604-884-4
Typ
Naturalny i 100% czysty olej roślinny
Surowiec
Nasiona
Metoda otrzymywania
Tłoczony na zimno, rafinowany
Pochodzenie
USA