Ta strona używa plików cookie. Więcej informacji
Glinka zielona francuska
Już od 4,48 zł
Naturalna zielona glinka pochodząca z Francji. Doskonała zarówno do terapii leczniczych jak i zabiegów kosmetycznych. Odpowiednia dla wszystkich typów skóry. Bogata w minerały regenerujące i rewitalizujące. Zielona glinka bardzo dobrze oczyszcza skórę i pochłania nadmiar sebum. Zmniejsza rozszerzone pory. Glinka jest certyfikowana jako produkt naturalny zgodnie z Ecocert COSMOS NATURAL.
Kod: SL35
Dostępność:
W magazynie
Kategorie: Glinka, sól, peeling , Glinki kosmetyczne i lecznicze ,
Tej zielonej glinki nie należy mylić ani z francuską zieloną glinką montmorylonitową, ani z zieloną glinką illitową. W przeciwieństwie do nich nie jest produktem monolitycznym, lecz naturalnym połączeniem trzech glinek o uzupełniających się właściwościach – są to: illit, montmorylonit i kaolinit. Taki skład determinuje jej unikalne działanie i wielką przydatność w naturalnych kosmetykach, produktach zdrowotnych i leczniczych. Charakteryzuje się bardzo dużą absorbcją i pojemnością absorpcyjną, jest naturalnie bogata w minerały i pierwiastki śladowe.
Jest idealnym naturalnym kosmetykiem do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry. Przy regularnym stosowaniu daje doskonałe efekty: sprzyja równowadze, stymuluje naturalną odporność, usuwa toksyny, oczyszcza pory, ożywia i odmładza komórki i tkanki, wydobywa naturalny blask skóry.
Może być wykorzystywana jako naturalny środek do leczenia codziennych dolegliwości i wspomagania dobrego zdrowia.
Zewnętrznie zalecana jest do okładów na rany, stłuczenia, bóle stawów i mięśni, itp. Zmniejsza obrzęk i ból, działa jak silny środek dezynfekujący i antyseptyczny, pochłania niepożądane cząstki, w tym chorobotwórcze zarazki, przyspiesza gojenie. Może być używana do kąpieli błotnych w celach leczniczych, dla poprawy ogólnego stanu zdrowia jak i dla poprawy wyglądu skóry.
Wewnętrznie najczęściej bywa stosowana dla detoksykacji organizmu i wzmocnienia odporności, w przypadku problemów trawiennych, ponieważ absorbuje z układu pokarmowego substancje toksyczne i zarazki.