Black Friday: Dziś obniżone ceny na wszystko!
Obniżka! Inutec H25P Zobacz większe

Inutec H25P

Nazwa INCIInulin

Inutec H25P jest w 100% naturalnym składnikiem otrzymywanym z korzenia cykorii podróżnik. Jest naturalnym substytutem kationowych polimerów w pielęgnacji włosów. Wygładza włosy i skórę, czyni je przyjemniejsze w dotyku i poprawia ich wygląd. Zwiększa i przedłuża działanie lipofilnych substancji czynnych zastosowanych w produktach do mycia i kąpieli. Niejonowy, niedrażniący, całkowicie biodegradowalny i przyjazny dla środowiska.

Więcej szczegółów

9,91 zł

11,14 zł

Więcej informacji

Inutec H25P zawiera inulinę o bardzo wysokiej czystości z cykorii podróżnik (Cichorium intybus). Inulina najpierw ekstrahowana jest z korzenia cykorii a następnie oczyszczana enzymatycznie. Inulina jest wyjątkowym liniowym polimerem zbudowanym z cząsteczek monocukrów. Specyficzne właściwości tak otrzymanej inuliny czynią z niej pożądany składnik kosmetyczny i naturalną alternatywę dla polimerów kationowych.

Inutec H25P posiada unikalną właściwość, sprawiając, że skóra i włosy są gładkie i przyjemne w dotyku. Właściwość ta jest szczególnie widoczna w przypadku użycia w produktach spłukiwanych, np. szamponach do mycia włosów. Użyty w szamponach, płynach do mycia ciała i żelach pod prysznic czyni zauważalną różnicę, sprawiając, że są łagodniejsze i pozostawiają skórę jedwabiście miękką. Natomiast włosy są bardziej gładkie i odzyskują naturalny blask.

Inutec H25P ma również zdolność do zatrzymywania na skórze i włosach składników lipofilnych, olejków eterycznych i zapachowych użytych w produktach do mycia. Dzięki temu istnieje możliwość zwiększenia i przedłużenia działania na skórę i włosy rozpuszczalnych w olejach substancji czynnych.

Inutec H25P zwykle stosowany jest w szamponach do włosów, odżywkach do włosów, żelach i innych produktach do mycia ciała, produktach do prania ręcznego, solach kąpielowych, itp. Jest kompatybilny z wszelkiego rodzaju składnikami stosowanymi w typowych recepturach produktów spłukiwanych i higieny osobistej.

Zatwierdzony przez Ecocert do stosowania w kosmetykach ekologicznych.

Sugerowane użycie: 0,5-5%

Opinie

Napisz opinię

Inutec H25P

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: