Olej Arbuzowy Zobacz większe

Olej arbuzowy

Nazwa INCICitrullus vulgaris (Watermelon) Seed Oil
TypTłoczony na zimno, rafinowany, bez zapachu
OpisPrzezroczysty, słomkowy lub prawie bezbarwny

Olej z pestek arbuza. Bardzo lekki, klarowny, bez zapachu. Doskonały dla dzieci, pod oczy, do skóry wrażliwej.

Więcej szczegółów

5,57 zł

Więcej informacji

Olej wyciskany jest z nasion arbuza (zwanego także kawonem). Jest bardzo dobrym emolientem, bardzo odżywczy, o lekkiej konsystencji, łatwo penetrujący, szybko się wchłania. Jest doskonałym zamiennikiem olejów mineralnych, szczególnie w mieszankach do pielęgnacji dzieci i niemowląt. W przeciwieństwie do olejów mineralnych, które są stosowane w oliwkach dla niemowląt olej z nasion arbuza nie zatyka porów, pozwala skórze oddychać i pomaga w naturalnej eliminacji toksyn. Jego właściwości sprawiają, że jest idealny do preparatów dla dzieci oraz lekkich emulsji do twarzy i ciała.

Neutralność tego oleju, jego właściwości odżywcze i regenerujące predysponują go do mieszanek pod oczy i twarzy. Nadaje się do wszystkich typów skóry. Jest zalecany dla skóry tłustej, trądzikowej, w okresie dojrzewania. Może być używany do rozpuszczania łoju zatykającego pory i usuwania nadmiaru sebum, zapobiegając tym samym tworzeniu się zaskórników.

Olej z nasion arbuza jest również bardzo dobrym wyborem do pielęgnacji włosów, ponieważ jest olejem nietłustym i silnie nawilżającym. Odżywcze właściwości oleju są korzystne dla poprawy wytrzymałości i elastyczności włosów.

Właściwości oleju z arbuza czynią go również bardzo dobrym olejem w masażu i aromaterapii. Olej jest bardzo trwały i charakteryzuje się dużą odpornością na jełczenie.

Nasz olej z pestek arbuza może być również użyty do produkcji farmaceutyków oraz nadaje się do bezpośredniego spożycia.

Dokumenty do pobrania

Olej arbuzowy cofa

certyfikat jakości

Pobierz

Opinie

Napisz opinię

Olej arbuzowy

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: