0
Olej bacuri, nierafinowany

Olej bacuri, nierafinowany

Olej bacuri tłoczny na zimno, nierafinowany. Olej bacuri w przeciwieństwie do masła nie zawiera ciężkich wosków i kwasów nasyconych, natomiast bogaty jest nienasycone kwasy tłuszczowe. Dzięki temu zachowując podobne właściwości - w temperaturze pokojowej jest płynnym olejem, doskonale się wchłania i ma zdecydowanie lepsze właściwości nawilżające niż masło.

8,56 zł
kod
OY122/2
opcja

Opis

Olej bacuri tłoczny na zimno, nierafinowany. Olej bacuri w przeciwieństwie do masła nie zawiera ciężkich wosków i kwasów nasyconych, natomiast bogaty jest nienasycone kwasy tłuszczowe. Dzięki temu zachowując podobne właściwości - w temperaturze pokojowej jest płynnym olejem, doskonale się wchłania i ma zdecydowanie lepsze właściwości nawilżające niż masło.

Nazwa botaniczna
Platonia insignis Mart.
Nazwa INCI
Platonia Insignis Seed Oil
Typ
Naturalny i 100% czysty olej roślinny
Surowiec
nasiona
Metoda otrzymywania
tłoczony na zimno
Pochodzenie
Brazylia (Amazonia)

Do pobrania