Black Friday: Dziś obniżone ceny na wszystko!
Obniżka! Olej morelowy Zobacz większe

Olej morelowy

Nazwa INCIPrunus Armeniaca Kernel Oil
Liczba zmydlania191
Liczba kwasowa0,2
Liczba nadtlenkowa0,7

Olej z pestek moreli. Tłoczony na zimno, rafinowany.

Więcej szczegółów

4,99 zł

5,61 zł

Więcej informacji

Dawniej uważano, że morela pochodzi z Armenii, stąd łacińska nazwa Prunus armeniaca. Olej wytłaczany z pestek moreli jest bardzo bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe i substancje odżywcze, zawiera witaminy A, B1, B2, B6, B17 i E. Idealny jako olej bazowy, wykazuje się dobrą trwałością, lepszą niż olej migdałowy. Może być stosowany czysty lub w połączeniu z innymi olejami.

Olej morelowy charakteryzuje się lekką teksturą, szybko się wchłania, posiada właściwości przeciwzmarszczkowe, regeneracyjne, odżywcze, ochronne, łagodzi podrażnienia. Odpowiedni dla wszystkich typów skóry, ale szczególnie pomocny dla skóry wysuszonej i wrażliwej. Nadaje się szczególnie do pielęgnacji twarzy, w łagodnych emulsjach i kremach.

Jest także idealnym olejem do masażu oraz jako olej bazowy dla olejków eterycznych w aromaterapii. Stosowany jest także dla wzmocnienia włosów.

Dokumenty do pobrania

Opinie

Napisz opinię

Olej morelowy

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: