0
0 Koszyk (pusty)
Olej wiśniowy, nierafinowany

Olej wiśniowy, nierafinowany

Olej z pestek wiśni tłoczony na zimno, nierafinowany. Olej bardzo podobny do oleju ze słodkich migdałów, ale mniej tłusty i o korzystniejszych właściwościach prozdrowotnych i w pielęgnacji skóry. Głównie za sprawą unikalnego wielonienasyconego kwasu alfa-oleostearynowego. Aromatem i smakiem przypomina nierafinowane oleje ze śliwek i moreli.

9,36 zł
kod
OY30/3
opcja

Olej z pestek wiśni tłoczony na zimno, nierafinowany. Olej bardzo podobny do oleju ze słodkich migdałów, ale mniej tłusty i o korzystniejszych właściwościach prozdrowotnych i w pielęgnacji skóry. Głównie za sprawą unikalnego wielonienasyconego kwasu alfa-oleostearynowego. Aromatem i smakiem przypomina nierafinowane oleje ze śliwek i moreli.

Dane

Nazwa botaniczna
Prunus cerasus L.
Nazwa INCI
Prunus cerasus kernel Oil
Numer CAS
89997-53-5
Numer WE (EINECS)
289-688-3
Typ
Tłoczony na zimno, organiczny
Pochodzenie
Afryka