0
0 Koszyk (Pusty)
Olejek Amyrisowy (Amyris Balsamifera)

Olejek Amyrisowy (Amyris Balsamifera)

Przedstawiamy olejek eteryczny amyrisowy, który bardziej jest znany pod nazwą olejku sandałowego lub olejku sandałowego z Indii Zachodnich. W rzeczywistości amyris z sandałowcami nie ma nic wspólnego. Owszem, zapachem nieco przypomina prawdziwy olejek sandałowy, ale skład i właściwości są całkiem inne. Nasz olejek amyrisowy jest bardzo dobrej jakości, naturalny i w 100% czysty. Idealny do aromaterapii, mydła, kosmetyków i innych zastosowań.

16,53 zł (13.44 netto)
Kod
EO19/2
opcja

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Amyris balsamifera L.
Nazwa INCI
Amyris Balsamifera Bark Oil
Synonimy/Inne nazwy
Amyris funckiana Turcz., Elemifera balsamifera (L.) Kuntz
Numer CAS
8015-65-4; 90320-49-3
Numer WE (EINECS)
291-076-6
Typ
Naturalny i 100% czysty olejek eteryczny
Surowiec
Drewno
Metoda otrzymywania
Destylacja parą wodną
Pochodzenie
Haiti
Zapach
Słodko-drzewny, balsamiczny
Nuty zapachowe
Bazowe, utrfalacz zapachów