0
0 Koszyk (Pusty)
olejek eteryczny anyżowy, anyż gwiazdkowy

Olejek z Anyżu gwiadkowego (Illicium verum)

7,15 zł

Olejek eteryczny z owoców badianu właściwego (Illicium verum) czyli anyżu gwiazdkowego 100% czysty i naturalny. Zwróć uwagę, że ze względu na podobne nazewnictwo łatwo można pomylić olejek z anyżu (Pimpinella anisum) z olejkiem z anyżu gwiazdkowego. To są dwa różne olejki, o różnych właściwościach. Dlatego przy zakupie konkretnego olejku najlepiej kierować się nazwą łacińską. Nasz olejek jest z anyżu gwiazdkowego o korzenno-słodkim, podobnym do lukrecji aromacie.

Wybierz
W magazynie

Specyfikacja

Nazwa botaniczna
Illicium verum Hook. f.
Nazwa INCI
Illicium Verum Fruit Oil
Synonimy/Inne nazwy
Star Anise, Staranise, Chinese Star Anise, Badiane, Badian właściwy, Anyż gwiaździsty
Numer CAS
68952-43-2 ; 84650-59-9
Numer WE (EINECS)
283-518-1
Typ
Olejek eteryczny destylowany parą wodną, naturalny i 100% czysty
Surowiec
Owoce z nasionami
Metoda otrzymywania
Destylacja parą wodną
Pochodzenie
Indie
Nuty zapachowe
Środkowe, górne