0
0 Koszyk (pusty)
Nowość Olejek lawendowy super (Lavandula angustifolia x Lavandula latifolia)

Olejek lawendowy super (Lavandula angustifolia x Lavandula latifolia)

Naturalny olejek lawendowy destylowany z lawendy pośredniej, która jest krzyżówką prawdziwej lawendy i lawendy spiki. Zapach tego oleju jest mocniejszy i ostrzejszy niż prawdziwej lawendy, ale nie tak ostry i kamforowy jak w przypadku spiki. Jest popularnym olejkiem używanym do produkcji mydła, soli do kąpieli, potpourri, itp.

7,69 zł Brutto
kod
EO100/2
opcja

Dane

Nazwa botaniczna
Lavandula angustifolia x Lavandula latifolia
Nazwa INCI
Lavandula Hybrida Oil
Numer CAS
8022-15-9 / 91722-69-9
Numer WE (EINECS)
- / 294-470-6
Typ
Naturalny i 100% czysty olejek eteryczny
Surowiec
Górna cześć ziela lawendy, z kwiatami
Metoda otrzymywania
Destylacja parą wodną
Pochodzenie
Francja
Nuty zapachowe
Środkowe, górne