Opóźnienia w realizacji zamówień w związku z epidemią COVID-19 Czytaj >>>

Zamknij
Koszyk (Pusty) 0
Glikol propylenowy EP/USP

Propanediol (glikol roślinny)

6,00 zł

Bardzo wysokiej czystości propanediol pochodzenia roślinnego, z certyfikatem Bio. Jest naturalną, zieloną alternatywą dla glikolu propylenowego. Ma doskonałe właściwości sensoryczne, przyjazny dla skóry, poprawia nawilżenie skóry i włosów, kondycjonuje, zwiększa odporność kosmetyków na zakażenia drobnoustrojami. Stosowany jest również jako rozpuszczalnik kwasów i ekstraktów. Umożliwia łatwe i szybkie rozpuszczenie składników aktywnych w kosmetykach, jak również stabilizuje ich działanie, wydłużając ich bioaktywność.

Wybierz:

Specyfikacja

Nazwa INCI
Propanediol

Numer CAS
504-63-2