Gosulin IL Zobacz większe

Gosulin IL

Nazwa INCI Isoamyl Laurate & Isoamyl Cocoate

Naturalny i całkowicie bezpieczny zamiennik cyklometikonu i innych lotnych silikonów. Wyśmienita baza dla bezalkoholowych perfum. Dodany do kremu likwiduje tłuste odczucie, natomiast w preparatach do opalania i kremach zawierających dużą ilość witamin eliminuje nieprzyjemną kleistość. Może służyć do usuwania wodoodpornego makijażu, a także do dyspersji pigmentów.

Więcej szczegółów

13,30 zł

Więcej informacji

Gosulin IL wytwarzany na bazie cukru i orzechów kokosowych jest bezbarwną cieczą, bez zapachu. Jest składnikiem o unikalnych i niezwykłych właściwościach:

  • Jest idealnym zamiennikiem lotnych sylikonów (cyklometikonu), o ulepszonych właściwościach. Jest zupełnie nieszkodliwy, wolny od rozpuszczalników i substancji CRM.
  • Redukuje efekt zmydlania/wybielania kremów. W razie użycia w recepturze kremu większej ilości wosku lub alkoholu tłuszczowego na skórze pozostaje biały nalot. Problem ten często występuje w kosmetykach naturalnych. Dodanie do emulsji Gosulin IL skutecznie zmniejsza to zjawisko.
  • Poprawia rozprowadzanie emulsji i odczucie na skórze. Kremy zawierające oleje roślinne, masła lub woski wydają się dość tępe i nadmiernie tłuste. Dodanie Gosulin IL sprawia, że diametralnie zmienia się odczucie na skórze.
  • Całkowicie likwiduje kleistość. Filtry UV i witaminy sprawiają, że emulsja klei się na skórze. Dodanie Gosulin iL sprawia, że kleistość znika całkowicie.
  • Rozpuszcza dimetikon. Dzięki tej właściwości jest bardzo dobrym składnikiem do usuwania wodoodpornego makijażu. Jest przy tym łagodny dla oczu i nie powoduje ich podrażnienia.
  • Doskonale dysperguje składniki w formie proszku. Może być użyty do rozproszenia dwutlenku tytanu lub pigmentów.
  • Rozpuszcza filtry UV skuteczniej niż środki syntetyczne, jest więc idealny do stosowania w produktach do opalania i ochrony przeciwsłonecznej.
  • Zapobiega oddzielaniu się oleju od wody w emulsji. Z tego względu dodany do emulsji poprawia jej trwałość i konsystencję. Sprawdza się również w olejkach do kąpieli, przyczyniając się do ich dokładnego rozproszenia w wodzie i zapobiegając tworzeniu się tłustych plam.
  • Emulsje typu woda w oleju (W/O) zazwyczaj sprawiają wrażenie ciężkich i tłustych. Dodanie Gosulin IL likwiduje ten efekt. Dzięki temu często robione amatorsko kremy na bazie wosku pszczelego mogą być lekkie i przyjemne w dotyku.
  • Jest bardzo dobrym nośnikiem dla olejków eterycznych i zapachowych. Za jego pomocą możesz tworzyć bezalkoholowe, przyjazne dla skóry perfumy. Używając do tego celu naszych zapachów (esencji zapachowych) połącz 10-20% zapachu z 90-80% Gosulin IL. Dokładnie wymieszaj i perfumy gotowe. 

Opinie

Napisz opinię

Gosulin IL

Inne produkty w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: