0
0 Koszyk (Pusty)
Żel z aloesu 1:1 w płynie

Sok z aloesu 1:1 (płyn)

5,98 zł

Naturalny sok z aloesu wyciśnięty z liści, który pospolicie nazywany jest żelem z aloesu. W postaci klarownej, przezroczystej cieczy, niezagęszczony. Jest to popularny składnik i baza dla wielu produktów kosmetycznych i pielęgnacyjnych. Z uwagi na liczne korzystne właściwości i przystępną cenę jest to wyśmienity surowiec kosmetyczny.

Wybierz
W magazynie

Naturalny żel otrzymany z miąższu aloesowego z liści. Następnie oczyszczony, przefiltrowany i pasteryzowany. Ma postać czystego, klarownego, przezroczystego płynu. W rzeczywistości jest to sok, aczkolwiek w przypadku aloesu częściej używa się nazwy żelu, ponieważ miąższ w liściach przypomina konsystencją żel. Dla otrzymania formy żelu do soku z aloesu dodaje się substancje żelujące. Taki żel jest również w naszej ofercie. Do wielu zastosowań jednak lepiej nadaje aloes w formie płynu.

Aloes jest jednym z najczęściej stosowanych naturalnych substancji w kosmetyce. Zawiera ponad 200 substancji aktywnych, w tym 20 minerałów i aminokwasów, 12 witamin i enzymów. Może fantastycznie uspokoić skórę, ma właściwości zmniejszania blizn, gojenia i promowania zdrowej skóry. Chroni skórę przed uszkodzeniami UV, z tego względu jest to doskonały środek by chronić skórę przed negatywnymi skutkami opalania i leczyć skutki oparzeń słonecznych.

Jest doskonałym środkiem oczyszczającym i detoksykującym, który ma zdolność usuwania martwych komórek skóry i toksyn. Pobudza produkcję kolagenu, ujędrniając i odmładzając skórę. Jest skutecznym środkiem nawilżającym, zwiększającym retencję wody w skórze. Zwiększa również oporność skóry na bakterie i grzyby.

Dowiedziono, że aloes może widocznie spowalniać oznaki starzenia się skóry. Według badań wystarczy stosować niewielką dawkę aloesu by w zaledwie 90 dni spowodować znaczne wygładzenie zmarszczek u kobiet w wieku 45 lat i starszych.

Żel można używać na skórę bez rozcieńczenia. Natomiast stosując go jako składnik innych produktów polecamy użyć w stężeniu nie mniejszym niż 15%, aczkolwiek już przy 10% jego działanie jest widoczne. Żel jest konserwowany minimalną ilością sorbinianu potasu i benzoesanu sodu. By zwiększyć jego trwałość należy dodać konserwantu albo ekstraktu z pestek grejpfruta. Jest to szczególnie ważne, gdy żel rozcieńczymy lub gdy jest składnikiem innych produktów.

Specyfikacja

Nazwa INCI
Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Numer CAS
85507-69-3/77-92-9 / 532-32-1/ 24634-61-5/ 590-00-1
Numer WE (EINECS)
287-390-8 / 201-069-1 / 208-534-8 /246-376-1
Typ
Naturalny, nierozcieńczony i niezagęszczony sok z liści aloesu, oczyszczony, konserwowany, jakości spożywczej/kosmetycznej
Surowiec
Liście aloesu zwyczajnego
Metoda otrzymywania
Tłocznony i oczyszczony
Pochodzenie
Ameryka Południowa