

Bla bla bla bla ......
Bla bla bla bla ......
Naturalna witamina E, zawierająca aktywne tokoferole (alfa, gamma, beta, delta) pochodzenia roślinnego w ilości nie mniejszej niż 70%. Wolna od GMO. Dodana w niewielkiej ilości do wrażliwych olejów chroni je przed jełczeniem – zarówno oleje kosmetyczne, jak i spożywcze. Jako składnik aktywny kosmetyków zapobiega utlenianiu lipidów skóry i chroni strukturę komórkową skóry przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.
Witamina E otrzymana z olejów roślinnych, w postaci gęstego, czerwono-brązowego płynu. Naturalna mieszanina tokoferoli w ilości nie mniejszej niż 700 mg/g w oleju słonecznikowym. Zawiera 6 - 14% alfa-tokoferolu, 38 – 48% gamma i beta-tokoferolu, 13 – 22% delta-tokoferolu.
Witamina E stanowi jeden z elementów ochrony przed uszkodzeniami oksydacyjnymi lipidów i błon komórkowych. Do kosmetyków i produktów pielęgnacyjnych dodawana jest także, aby zwiększyć ich trwałość, zmniejszając utlenianie.