Mirt (Myrtus communis): Olejek eteryczny liści

Już od 10,20 zł

Olejek eteryczny z mirtu zwyczajnego (Myrtus communis) destylowany z kwiatów i liści. Wszechstronny olejek zarówno w aromaterapii jak i jako składnik mydła i kosmetyków do pielęgnacji skóry, nadając im ekskluzywnego aromatu. Ze względu na łagodne działanie jest polecany do stosowania u osób wrażliwych, dzieci i osób starszych.

Kod: EO70
Dostępność:
W magazynie

Guarantee safe & Secure checkout

Więcej informacji
Nazwa botaniczna:Myrtus communis L.
Numer WE (EINECS)282-012-8
Numer CAS8008-46-6
INCIMyrtus Communis Leaf Oil
Rodzaj produktuNaturalny olejek eteryczny destylowany parą wodną
Metoda otrzymaniaDestylacja parą wodną
Nuty zapachoweGórne, środkowe
SurowiecLiście
PochodzienieWłochy
Mirt (Myrtus communis): Olejek eteryczny liści