Naturalne surowce kosmetyczne Katalog surowców dla pracowni i DYI Poradniki, receptury, przydatne informacje
Pomoc

Oleje ziołowe (maceraty)KOD PRODUKTU OY118

Olej hibiskusowy (hibiscus rosa-sinensis) macerat

Wybierz wariant i ilość

Zakres cen: od 6,81 zł do 137,94 zł

Przygotowanie zamówienia: zwykle do 48 h w dni robocze. Standardowo wysyłamy od poniedziałku do czwartku. Czas przewozu zależy od wybranej dostawy. Warunki dostawy

Koszt dostawy zależy od zawartości koszyka, adresu i wybranej metody. Podsumowanie kosztów znajdziesz w koszyku. Dostawa i płatności

Olej hibiskusowy na bazie oleju słonecznikowego. Macerat kwiatów hibiskusa (Hibiscus sabdariffa) w oleju z nasion słonecznika (Helianthus annuus), łączący właściwości obu roślin w jednej, odżywczej formule. Kwiaty hibiskusa są bogate w kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy), flawonoidy, antocyjany i witaminę C, co nadaje olejowi silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwstarzeniowe. Olej działa rewitalizująco, wygładzająco i nawilżająco. Stymuluje odnowę komórkową, poprawia elastyczność skóry i redukuje drobne zmarszczki. Dzięki lekkiej, niekomedogennej bazie słonecznikowej, jest dobrze tolerowany przez każdy typ skóry, w tym tłustą i trądzikową. Doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry odwodnionej, poszarzałej, z oznakami zmęczenia. W kosmetykach znajduje zastosowanie w serum, olejkach do twarzy, maseczkach, odżywkach do włosów oraz balsamach. Wzmacnia cebulki włosów, ogranicza ich wypadanie i dodaje blasku. Stosowany regularnie poprawia kondycję skóry i włosów. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków, co czyni go bezpiecznym nawet dla skóry wrażliwej.

Informacje dodatkowe

WagaBrak danych

Dokumenty do pobrania