Naturalne surowce kosmetyczne Katalog surowców dla pracowni i DYI Poradniki, receptury, przydatne informacje
Pomoc

Oleje roślinneKOD PRODUKTU OY150

Olej meadowfoam nierafinowany (limnanthes alba)

Wybierz wariant i ilość

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Koszt dostawy zależy od zawartości koszyka, adresu i wybranej metody. Podsumowanie kosztów znajdziesz w koszyku. Dostawa i płatności

Olej Meadowfoam otrzymany z nasion Limnanthes alba. Doskonały olej kosmetyczny, bez zapachu, o bardzo dobrej odporności oksydacyjnej. W przeciwieństwie do większości olejów roślinnych olej meadowfoam składa się prawie wyłącznie z rzadkich długołańcuchowych kwasów tłuszczowych, z tego powodu inaczej też oddziałuje na skórę. Dodany nawet w niewielkiej ilości znacząco poprawia funkcjonalność kosmetyku, którego jest składnikiem. Może być stosowany samodzielnie jak również jako składnik receptury.

Dokumenty do pobrania