Oleje roślinne • KOD PRODUKTU OY101
Olej z nasion truskawki (fragaria ananassa) nierafinowany
Wybierz wariant i ilość6,59 zł – 323,98 złZakres cen: od 6,59 zł do 323,98 zł
Olej truskawkowy. Tłoczony na zimno z nasion truskawek, nierafinowany. Aromatyczny olej o przyjemnym, owocowym zapachu i zielonkawej barwie, bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe i przeciwutleniacze. Wszechstronny składnik bio-kosmetyków.
Koszt dostawy zależy od zawartości koszyka, adresu i wybranej metody. Podsumowanie kosztów znajdziesz w koszyku. Dostawa i płatności
Opis
Olej tłoczny na zimno z nasion truskawek jest doskonałym eliksirem do pielęgnacji skóry. Ma wysoką odporność na utlenianie, dobrze się wchłania i jest bardzo dobrym źródłem antyutleniaczy. Jest nietłusty i zawiera doskonałą równowagę kwasów omega 3, 6 i 9. Nałożony na skórę daje bogate i luksusowe uczucie.
Badania wykazały, że stosowanie oleju z truskawek poprawia gładkości skóry, miękkość i zmniejsza utratę wilgoci. Jest idealnym olejem dla zestresowanej skóry, do pielęgnacji ust a także do pielęgnacji włosów. Ma działanie ochronne, nawilżające, odżywcze i jest często stosowany w produktach przeciwstarzeniowych oraz w leczeniu skóry suchej i zniszczonej.
Olej truskawkowy może być stosowany jako uniwersalny dodatek do najróżniejszych aplikacji. Może być na przykład użyty w maseczkach, peelingach, specjalistycznych i luksusowych mydłach, balsamach, kremach, egzotycznych masłach do ciała, balsamach do ust, odżywczym serum. Polecany do stosowania w aplikacjach na noc, jako dodatek do lekkich olejków do ciała i włosów, na przykład w połączeniu z kokosowym olejem frakcjonowanym.
„
Informacje dodatkowe
| Waga | Brak danych |
|---|
Podobne surowce
-

Oleje roślinne
Olej morelowy (prunus armeniaca) nierafinowany eko
Dodaj do koszyka -

Oleje roślinne
Olej z nasion ogórka (cucumis sativus) nierafinowany
Dodaj do koszyka Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu -

Oleje roślinne
Olej makadamia (macadamia integrifolia) nierafinowany deodoryzowany eko
Dodaj do koszyka Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu -

Oleje roślinne
Olej karanja (millettia pinnata) nierafinowany
Dodaj do koszyka Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
