Naturalne surowce kosmetyczne Katalog surowców dla pracowni i DYI Poradniki, receptury, przydatne informacje
Pomoc

Olejki eteryczne destylowaneKOD PRODUKTU EO008

Lawenda spika (Lavandula Latifolia) olejek eteryczny z kwiatów

Wybierz wariant i ilość

Zakres cen: od 10,98 zł do 268,00 zł

Przygotowanie zamówienia: zwykle do 48 h w dni robocze. Standardowo wysyłamy od poniedziałku do czwartku. Czas przewozu zależy od wybranej dostawy. Warunki dostawy

Koszt dostawy zależy od zawartości koszyka, adresu i wybranej metody. Podsumowanie kosztów znajdziesz w koszyku. Dostawa i płatności

Olejek eteryczny z lawendy szerokolistnej (Lavandula latifolia), zwanej również spiką a olejek olejkiem spikowym (Oleum Spicae). W przeciwieństwie do olejku z prawdziwej lawendy zapach olejku spikowego jest bardziej ziołowy z wyraźną nutą kamfory, a to za sprawą dużej zawartości kamfory. Choć nie jest tak ceniony jak olejek z prawdziwej lawendy od wieków ma swoje miejsce w farmakopei, jako naturalnej substancji leczniczej. Jest również popularnym olejkiem do produkcji mydła.

Informacje dodatkowe

WagaBrak danych

Dokumenty do pobrania