0
0 Koszyk (pusty)
Nowość Wosk Kandelila (candelilla)

Wosk Kandelila (candelilla)

Naturalny wosk roślinny otrzymywany z liści krzewów kandelila rosnących na terenach półpustynnych w Meksyku. Wosk kandelilla ma wysoką temperaturę topnienia i jędrną konsystencję. Charakteryzuje się lśniącym wyglądem, dobrze wiąże olejki, dobrze przylega, jest przyjemny w dotyku, na gorąco pachnie woskiem pszczelim. Jest woskiem jadalnym, może więc być stosowany w produktach spożywczych, ale także jest idealnym składnikiem do pielęgnacji skóry, zwłaszcza pomadek, które dzięki woskowi mają większą stabilność.

6,45 zł Brutto
kod
SL124/13
opcja

Opis wkrótce

Dane

Nazwa botaniczna
Euphorbia antisyhillitica, Euphorbia cerifera, Pedilanthus pavonis
Nazwa INCI
Euphorbia Cerifera Cera Wax
Numer CAS
8006-44-8
Numer WE (EINECS)
232-347-0
Typ
naturalny wosk roślinny
Pochodzenie
Meksyk