Super promocje
Przerwa urlopowa 2-10 lipca
  • Nazwa INCI: Avena Sativa Kernel Oil
    Owies jest ważną rośliną w kosmetyce dostarczającą liczne korzyści dermatologiczne. Olej owsiany jest kolejnym cennym składnikiem, otrzymywanym z zarodków owsa. Ten wyjątkowy olej ma bardzo wysoką zgodność ze skórą, jest bogaty w aktywne ceramidy, fosfolipidy i antyoksydanty.

    9,77 zł
  • Nazwa INCI: Disodium Cocoamphodiacetate
    Skoncentrowany amfoteryczny środek powierzchniowo czynny do mycia lub pielęgnacji skóry i włosów. Dobrze się pieni, odporny na twardą wodę, bardzo łagodny, kompatybilny z błonami śluzowymi. Zalecany gdy wymagany jest produkt szczególnie łagodny dla skóry i niedrażniący.

    10,16 zł
  • Nazwa INCI: Glycine Soja & Ceramide 2
    Mieszanina ekstraktu z soi i ceramidów 2 w postaci biomimetycznej matrycy, która uzupełnia ceramidy w skórze i inne kluczowe składniki, wzmacnia połączenia ceramidów i lipidów, przywraca skórze prawidłowe funkcje barierowe.

    15,52 zł
  • Nazwa INCI: Lactic Acid
    Kwas mlekowy jest wielofunkcyjnym składnikiem kosmetycznym używanym między innymi do peelingu i odnowy skóry. Naturalnie wytwarzany przez organizm ludzki pozwala utrzymać optymalną równowagę pH skóry i chronić przed rozwojem szkodliwych drobnoustrojów.

    8,61 zł
  • Nazwa INCI: Rosa Centifolia (Rose Absolute) Flower Extract
    Czysty olejek eteryczny różany z kwiatów róży stulistnej (Rosa centifolia), zwanej również różą majową lub prowansalską. Róży o najpiękniejszym zapachu różanym.

    37,63 zł
  • Nazwa INCI: Retinyl palmitate
    Witamina A - palmitynian retinolu (palmitynian retinylu) stabilizowana tokoferolem 1,7 mln IU/g. Bezpieczna forma witaminy A do stosowania w produktach kosmetycznych.

    11,67 zł
  • Nazwa producenta: Devotion
    Temperatura zapłonu [°C]: min. 100
    Gęstość względna: 1.0330
    Nowoczesny, wyrafinowany kwiatowy zapach. W nucie górnej kwiaty magnolii champaka, mandarynka i bluszcz. W sercu róże, fiołki i egzotyczne orchidee. W bazie dzika śliwa z jeżynowym piżmem

    11,92 zł
  • Nazwa INCI: Sodium Ascorbyl Phosphate
    Stabilna forma witaminy C (kwasu L-askorbinowego), która nie ulega degradacji w kosmetykach zawierających wodę. Jako silny przeciwutleniacz chroni przed działaniem czynników powodujących stres oksydacyjny, w tym promieniowaniem UV. Jest niedrażniącym środkiem wybielającym, zmniejsza przebarwienia i plamy skórne. Łagodzi objawy trądziku.

    10,76 zł
  • Nazwa INCI: Papaver Somniferum (Poppy) Seed Oil
    Olej z nasion maku jest wszechstronnym i skutecznym naturalnym środkiem zmiękczającym. Charakteryzuje się właściwościami, które go predysponują do zastosowania w produktach dla niemowląt, osób o wrażliwej i suchej skórze, a także do pielęgnacji ust.

    7,11 zł
  • Nazwa ang.: Jojoba Butter
    Nazwa INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (and) Hydrogenated Vegetable Oil
    Masło jojoba. Złote masło, w którym zakochasz się od pierwszego dotyku. Idealne w czystej postaci, o bardzo dużym powinowactwie ze skórą. Fantastycznie się rozprowadza i nadaje skórze aksamitnego odczucia. Doskonałe jako nośnik substancji aktywnych, olejków eterycznych i składników leczniczych.

    23,55 zł
  • Nazwa INCI: Camelina Sativa (Camelina) Seed Oil
    Czysty olej rydzowy, tłoczony na zimno. Tak samo dobry jak olej konopny lecz o wyższej trwałości. Doskonały olej do naturalnych kosmetyków i pielęgnacji włosów. Zmniejsza objawy alergii, łagodzi stany zapalne i zmniejsza obrzęki.

    5,37 zł
  • Nazwa INCI: Oenothera biennis (Evening Primrose) Oil
    Organiczny olej z nasion wiesiołka z upraw ekologicznych, tłoczny na zimno. Nierafinowany, jedynie delikatnie filtrowany. Cenne źródło witaminy F, idealny składnik aktywny specjalistycznych kosmetyków.

    8,86 zł