Ta strona używa plików cookie. Więcej informacji
Masło Kawowe
Masło kawowe o prawdziwym zapachu świeżo palonej kawy, pochodzące z naturalnych olejków lotnych zawartych w ziarnach kawy. Wyśmienite masło do ochrony skóry przed szkodliwym działaniem zbyt silnego słońca.
Kod: BB121
Dostępność:
Brak w magazynie
Kategorie: Oleje, Masła , Masła roślinne , Masła z olei roślinnych ,
Masło kawowe wytwarzane z olejów roślinnych i oleju tłoczonego na zimno z palonych ziaren kawy. Luksusowe, bogate w antyoksydanty i inne składniki aktywne, charakteryzuje się jasno-brązową barwą, gładką, jedwabistą konsystencją i przyjemnym aromatem świeżo palonej kawy. W temperaturze pokojowej jest miękkie, doskonale się rozprowadza i wchłania w skórę.
Masło z kawy arabskiej jest idealnym kosmetykiem dla każdego typu skóry, w każdym wieku. Jest silnym wymiataczem wolnych rodników, co sprawia, że wspomaga regenerację skóry, zwiększa jej elastyczność, zmniejsza zmarszczki, napina skórę zwiotczałą, zapobiega starzeniu się. Sprzyja również usuwaniu toksyn i stymuluje mikrokrążenie. Zapewnia naturalną ochronę przed promieniowaniem UV, jest składnikiem luksusowych produktów ochrony przeciwsłonecznej.
Masło kawowe stosowane jest w produktach modelujących sylwetkę i zwalczających cellulit. Może być również używane samodzielnie, np. do masażu. Jest idealnym nośnikiem dla substancji aktywnych w unikalnych produktach leczniczych dla skóry.
Masło może być używane jako aktywny dodatek w mydłach, balsamach, kremach, masłach do ciała, itp. Zaleca się stosować w kremach i mleczkach w ilości 3-5% zawartości gotowego produktu, w balsamach i masłach 5 – 100%, w mydłach 3 – 6%. Masło może być również używane samodzielnie, np. do masażu ciała, masło do ciała albo jako wyśmienity balsam do ust.
Spróbuj połączenia masła kawowego z masłem kakaowym – w efekcie masz prosty, ale doskonały balsam do ust albo balsam do ciała w postaci twardej kostki. Natomiast by otrzymać bardziej miękką konsystencję dodaj na przykład oleju ze słodkich migdałów i masz wyśmienite masło do ciała. Spróbuj również połączenia masła kawowego z masłem waniliowym – polecamy szczególnie tym osobom, które wolą delikatniejszy i bardziej słodki zapach kawy.
Przechowywanie: Masło kawowe jest masłem bardzo odpornym na jełczenie i przechowywane w odpowiednich warunkach może zachować świeżość ponad 3 lata. Zaleca się przechować w szczelnym opakowaniu. Chronić przed dostępem powietrza, wilgocią i światłem.
Uwaga! Od dłuższego czasu występuje niedobór masła kawowego na rynku. Z tego względu nie możemy zagwarantować ciągłości dostaw, ani ceny.